Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiütéses győzelem a vízilabda Eb-n a szerbek ellen

888.hu

2022.08.31. 21:11

Valósággal kiütötte a nagy rivális szerb csapatot a magyar férfi vízilabda-válogatott a Splitben zajló Európa-bajnokságon. Vogel Soma védéseinek és a mezőnyjátékosok kiváló teljesítményének is köszönhetőn 16:7-re verte a címvédő magyar csapat az olimpiai bajnok Szerbiát, így szinte biztosan negyeddöntős. Azaz még az ellenünk szinte esélytelen Izraelt azért még meg kell vernünk.

 

Német Toni (b) és a szerb Luka Pljevancic az Európa-bajnokság férfi tornájánMTI/Illyés Tibor

 

Néhány hete, a budapesti világbajnokságon csak szenvedett a magyar válogatott. A kudarcot jelentő hetedik helyezés után azonban időben jött a frissítés, a vb után kinevezett szövetségi kapitány, Varga Zsolt megfiatalította együttesét. Igaz, a szerbek is bevetettek néhány fiatalt, ám nekünk jobban sikerült az átállás. Eddig még nem látott nagy különbségű győzelmet arattunk a mindig és mindenki számára veszélyes szerbek ellen.

Az első negyedben egygólos vezetést szereztek Manhercz Krisztiánék, a folytatásban pedig minden sikerült, Vogel Somának egyszerűen nem lehetett gólt lőni, jól működött a védelem és támadó szekció. A nagyszünetig öt góllal elhúztunk, végül 16:7-es magyar sikerrel zárult a találkozó. Pénteken 9 órától Izrael ellen zárjuk a csoportkört, majd várható első helyünknek köszönhetően vasárnap nem kell játszani a nyolc közé kerülésért, jövő kedden a negyeddöntőben folytatjuk.

„Nem reális egy ilyen nagy különbségű győzelem, de nagyon jó érzés a nagy rivális Szerbia ellen ilyen eredményt elérni. Jót tesz a csapat önbizalmának, bár ez még csak egy csoportmérkőzés volt.”
– értékelt a meccs után a három gólt szerző Angyal Dániel.

 

Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak, 2. forduló, D csoport: Magyarország-Szerbia 16:7

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére