Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Király Berlin helyett Szombathelyt választotta

Jánosy Károly

2021.04.07. 19:20

Német sajtóértesülések szerint Király Gábort akarta megnyerni magának a héten menesztett Petry Zsolt helyére a Hertha a kapusedzői posztra. A Bild és és a sport.de arról írt, hogy a berlini csapatnál 1997 és 2004 között alkalmazásban álló korábbi magyar válogatott kapus a klub egyik jelöltje. Király megtisztelőnek tartja, hogy felmerült a neve korábbi klubjánál, most azonban szűkebb pátriájában, Szombathelyen vannak fontos feladatai.

Petry Zsoltnak – miután a Magyar Nemzetnek adott interjújában közéleti témákban is kifejtette álláspontját – a berliniek gyorsan megköszönték eddigi munkáját, és rövid úton menesztették. Helyére újra magyar szakembert akartak szerződtetni, és logikusnak tűnt, hogy Király Gábor neve is az esélyes jelöltek között szerepelt. A 108-szoros válogatott labdarúgó két éve vonult vissza, azóta Szombathelyen saját sportegyesületét vezeti. Berlini évei alatt csapattársa volt a klub jelenlegi vezetőedzőjének, Dárdai Pálnak.

A német sajtóban felröppent hírrel kapcsolatban a csakfoci.hu megkereste a Királyt, aki elárulta, hogy kötelezettségei Szombathelyen marasztalják, így köszöni a bizalmat, de nem kíván éli a lehetőséggel.

„- A pályafutásom és a Berlinben töltött hét év ismeretében talán nem meglepő, hogy a Hertha mindig is különleges klub volt számomra, amely fontos helyet foglalt el a szívemben, és ez így van a mai napig is. Megtisztelő, hogy felmerült a nevem, mint, aki segítségére lehet volt egyesületemnek a bentmaradásért folytatott küzdelemben. Nekem azonban most Magyarországon, Szombathelyen vannak feladataim. Az általam indított és mintegy 250 sportolót foglalkoztató Király Sportegyesület a független belga Double Pass auditjának eredményeként nyártól B szintű tehetségközpontként működhet tovább, ami az elkövetkezendő hetekben, hónapokban rengeteg szakmai, szervezési munkát igényel. Olyan napi feladatokat, amelyekből nem lehetséges az egyik pillanatról a másikra kiszakadni. Köszönöm Arne Friedrich sportigazgató és Dárdai Pál vezetőedző bizalmát, biztos vagyok benne, hogy megtalálják a mostani helyzetre a lehető legjobb szakmai megoldást, és a Hertha nyártól továbbra is a Bundesliga elsősosztályban szerepel majd!” – nyilatkozta a csakfoci.hu portálnak Király.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére