Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kinek szurkolj a vébén? - H csoport

Pörge Béla

2018.06.13. 10:08

Nyolc nap, nyolc csoport! Szubjektív elemzésünk arról, hogy érzelmi alapon kinek lehet szurkolni egy olyan vébén, ahol nincsenek ott a magyarok!

Sorozatunk a végére értünk, az utolsó csoport kerül terítékre. A nagy nevek már mind voltak, ebben a négyesben Lengyelország, Kolumbia, Japán és Szenegál található.

Azt hiszem, nem okozok vele meglepetést, ha azt mondom, a lengyeleknek szurkolok ebben a csoportban. Hosszú lenne sorolni az okokat, a lengyeleket a testvéreinknek tartom, nem is lehet kérdés, hogy ha nem ellenünk játszanak, akkor Polska razem!

Emellett egyébként erős kerettel is rendelkeznek északi szomszédaink, Lewandowski hatalmas spíler, de Milik, Piszczek vagy Szczesny neve is elég jól cseng. Ennek ellenére azt gondolom, a legjobb nyolcnál tovább nem jutnak el, talán addig sem, bár ha végül az angolokkal kerülnek össze a csoport után, akkor minden esélyük meglenne a továbbjutásra.

Kolumbia a csoport esélyesének számít, leginkább James Rodríguez és Radamel Falcao miatt. Carlos Bacca is óriási játékos, nagyon komoly támadósorral rendelkezik Kolumbia, de a középpályán James mellett még Cuadrado is ott lesz, szóval az előrejátékkal vélhetően nem lesz baj. Nagy kérdés, hátul milyenek lesznek, mindenesetre Kolumbiában van potenciál arra, hogy eljusson akár a négy közé is.

Japán jelenléte mindig érdekes a vébéken, különleges a játékuk. Egyre több japán focista játszik Európában, így egyre ismertebb a keretük. A két legismertebb játékos Kagava és Okazaki, a Dortmundból és a Leicesterből.

Maradt Szenegál, a másik fekete-afrikai csapat Nigéria mellett. A nevük onnan lehet ismerős, hogy 2002-ben a vébé nyitómeccsén legyőzték a franciákat. A mostani keretükben több nagy név is van, Koulibaly és Sané a két legnagyobb. Szenegál tűnik idén a legerősebb afrikai válogatottnak, ők továbbjuthatnak a csoportból, nagy kérdés, hogy a lengyelek vagy a kolumbiaiak kárára.

Igazából ebben a csoportban a lengyelek mellett tőlem bárki továbbjuthat, Kolumbiának fogok még szurkolni, de Japántól sem sajnálnám, ha nem esne ki. Erre a csoportra is igaz, ami a D-re, az egyik legkevesebb bevándorló ebben a csoportban van, kifejezetten homogén válogatottak ezek, ráadásul itt is van egy nagy kedvencem. A D-t ettől még erősebbnek tartom, de ez is egy izgalmas és szimpatikus kvartett, hajrá lengyelek!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére