Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kinek szurkolj a vébén? - F csoport

Pörge Béla

2018.06.11. 10:50

Nyolc nap, nyolc csoport! Szubjektív elemzésünkkel segítünk csapatot választani az oroszországi vébén - ha már a magyar csapat nincs ott. Mert valakinek szurkolnunk KELL!

Június 17-én, vasárnap megkezdődnek a küzdelmek az F csoportban is. Eddig a legjobb négyesként a D-t emeltem ki, erre a címre azonban az F csoport is pályázhatna, komoly izgalmakat várok ebben a kvartettben.

Németország, Mexikó, Svédország és Dél-Korea alkotja ezt a négyest. Első ránézésre egyértelmű, hogy a németek továbbjutnak, talán másodikra is. De vajon még kik mehetnek tovább? Kik ellen bukhatnak a németek? Mindkét kérdésre ugyanaz a válasz: bárki.

Németország hagyományosan a vébé esélyesének számít, érkezzenek bármilyen kerettel. Ezúttal is elég erősnek tűnik a Nationalelf, tulajdonképpen mindenki világsztárnak minősül a keretben. Sőt, Löw legnagyobb gondja az volt, hogy melyik sztárjátékost hagyja otthon.

Az utóbbi évek tendenciái folytatódtak, egyre több a bevándorló (és most nem azokra a "lengyelekre" gondolok, akik egykori német területen születtek, hiszen például Klose nagyszülei is németek voltak) a csapatban, két afrikai és két török is ott van a német keretben, Boateng különösen érdekes, hiszen a testvére ghánai válogatott. Özil és Gündogan, a két török esete pedig azért kiemelendő, mert komoly botrányt okoztak azzal, hogy Erdogannal bratyiztak pár hete. Korábban a kedvenceim közé tartozott Németország, különösen Miroslav Klose, most viszont már nem igazán tudok szurkolni nekik, bár ha a papírforma szerinti csapatok jutnak el a legjobb négyig, ott már vélhetően az ő sikerükért fogok drukkolni.

A másik európai válogatott a csoportban Svédország. Velük különösebb bajom nem volt egészen odáig, míg nem szívattak minket a selejtezőkben. Igaz, egyszer megvertük őket ("nem lehet mindig nekik szerencséjük a végén"), de akkor is, ellenfélként untam már őket. Éppen ezért a keret nagyja is ismerős, hiszen láthattuk már őket játszani eleget. Erre rátettek egy lapáttal azzal, hogy ők ütötték el az olaszokat a kijutástól, így nem tartoznak a kedvenceim közé, sőt!

Mexikó egy érdekes válogatott, sosem tudtam hozzájuk hogy viszonyulni. Messze vannak, nem szoktunk velük játszani. Viszonylag szép a focijuk, bár mostanában az elvárásokhoz képest gyengébben teljesítenek. A másodikként való továbbjutástól kezdve a sima kiesésig semmi nem lepne meg tőlük. Játékosaik főleg az Ibériai-félszigeten futballoznak, egy-kettő név ismerős számomra.

Itt van még Dél-Korea is. Õket a 2002-es világbajnokság miatt nem tudom szeretni, amúgy még a mexikóiaknál is kevésbé tudok róluk mit mondani. 2002-ben erős bírói segédlettel jutottak a legjobb négy közé rendezőként. Ez nem konteó, később a szövetség el is meszelte az akkori játékvezetőket. Sokan csak az elcsalt vébéként emlegetik azt a tornát.

Összességében egy erős csoport az F, sőt, ezen a vébén a D mellett a legerősebb csoportnak tekinthető. Hogy ezek lesznek-e a legizgalmasabb csoportok, az persze más kérdés. Érzelmileg kevésbé tudok kötődni ehhez a négyeshez, de ettől még valószínűleg nem fogom unni a meccseiket. Német és svéd továbbjutást várok, aztán majd meglátjuk, végül miért nem jön ez be, és ki(k) előzi(k) meg a svédeket. A németek kiesése csoda lenne – még úgy is, hogy bármelyik ellenfelükben van potenciál arra, hogy megtréfálja őket.

Kedden a G csoporttal folytatódik a szubjektív elemzésünk, ami szerdán a H csoporttal véget is ér. Csütörtökön pedig végre világbajnokság!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére