Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kinek szurkolj a vébén? - C csoport

Pörge Béla

2018.06.08. 19:20

Nyolc nap, nyolc csoport! Folytatódik a szubjektív elemzésünk, mellyel segítünk csapatot választani a vébén!

A C csoport küzdelmei június 16-án, szombaton kezdődnek, rögtön egy kivételesen korai időpontban, délben. Ekkor Ausztrália játszik Franciaországgal, mellettük Peru és Dánia szerepel még ebben a négyesben.

Érdekes csoport. Az ausztrálokról sokat nem tudok, nekik rendszerint olyan selejtezőcsoportjuk van, hogy ujjgyakorlat számukra a kijutás (azt majd szombaton meglátjuk, mennyivel jobbak nálunk), a vébén derül ki, mit is tudnak. Legutóbb tetszett a játékuk, Hollandia ellen nagyon jó meccsen szenvedtek 3–2-es vereséget, remélem most is hasonló játékkal rukkolnak elő. Egyéb viszonyulásom ahhoz az országhoz, csapathoz nincsen.

Hasonlóan vagyok Peruval, a dél-amerikai csapatokat általában szeretem, Peru viszont kevésbé van szem előtt, nem sokat láttam őket játszani, a játékosokat sem ismerem, így nehéz viszonyulni hozzájuk.

Maradt még két európai csapat, alapesetben nekik drukkolnék, de az egyik ugye Franciaország. Nekik legfeljebb Románia ellen szurkolnék (ahogy tettem is a 2016-os Eb megnyitóján), bár a portugálok lassan azon a szinten vannak, hogy ellenük is.

Ebben a csoportban viszont egyértelműen a franciák utolsó helyét kívánom. Erre számos okom van, kezdve azzal, hogy az egész keretben talán négy-öt őshonos francia van, folytatva azzal, hogy a románokat pátyolgató népségről van szó, zárva azzal, hogy történelmi okai is bőven vannak annak, hogy nem szurkolok a franciáknak. Egyedüli pozitívum náluk Griezmann és Giroud, az ő játékukat szeretem, jó focisták. Gyerekkoromban is láttam már jó focit a francia válogatottól, akkor sem drukkoltam nekik, ahogy 2006-ban is az olaszok sikeréért szorítottam. A 2016-os Eb-döntőben mondjuk inkább senkinek sem drukkoltam, ahogy ezt már említettem.

Maradt Dánia, nekik szerintem lehet szurkolni, bár az északi országok fociját nem szeretem annyira. A keret negyede, fele jól ismert játékos számomra, kíváncsi vagyok, milyen játékkal rukkolnak majd elő.

A realitásokat figyelembe véve Franciaország továbbjutása várható, mellettük nehéz megtippelni, hogy a másik három országból ki futhat még be. Ha így alakulna, Dániának szurkolnék a második helyért, azonban örülnék neki, ha meglepetés születne, és Dánia mellett Ausztrália vagy Peru jutna tovább, a franciák meg hoppon maradnának.

Ha szerencsénk van, akár mind a négy válogatottól jó, őszinte támadó focit láthatunk, a kisebbeknél lelkesedéssel vegyülve. Persze a nagy tornák csoportmeccseit ismerve az is benne van, hogy csak taktikázás lesz, mindenesetre ebben a csoportban van potenciál.

Az eddig tárgyalt A és B csoportnál szerintem érdekesebb és izgalmasabb lesz a C csoport, de ennél még bőven vannak jobbak. Ráadásul a továbbjutók az A és a B csoportból egymással játszanak, a C csoport első kettője a D csoport továbbjutóival játszik majd, ami sokkal érdekesebb párosításokat ígér. Hogy miért? Holnap a D csoport szubjektív elemzéséből kiderül!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére