Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kinek szurkolj a vébén? - A csoport

Pörge Béla

2018.06.06. 20:58

Nyolc nap, nyolc csoport. Végignézzük, hogy szerintem kinek érdemes szurkolni az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Ahogyan azt talán már mindenki tudja, jövő héten kezdődik a labdarúgó-világbajnokság. A következő napokban csoportonként végigvesszük, hogy kinek érdemes szurkolni. Az A csoporttal kezdjük!

Ebben a kvartettben kapott helyett a rendező Oroszország, mellette Egyiptom, Uruguay és Szaúd-Arábia került még ide.

A csoportban leginkább Uruguaynak lehet drukkolni. Dél-Amerika azon országáról beszélünk, amelynek lakói a legjobban hasonlítanak az európai emberekre. Kicsit olyan ez az ország, mint Argentína, csak menőbb, mert kicsi. Ráadásul az ország a fociban is komolyan letette a névjegyét, elég csak arra gondolni, hogy ők nyerték az első vébét. Emellett 1950-ben Brazíliában is ők győztek a házigazdák ellen, a legendák szerint több százezer brazil sírt emiatt. Már csak ezért is szeretem Uruguayt, de a modern időkben is alkottak.

Ki ne emlékezne 2010-re, amikor Suárez hatalmas suttyósággal ejtette ki Ghánát? Imádtam! A döntetlennel végződő meccs hosszabbításának végén Suárez kézzel védett egy lövést, a bíró kiállította, Ghána 11-est kapott. A büntető kimaradt, majd jöttek a tizenegyesek, hiszen döntetlen volt az eredmény, az afrikaiaknak pedig ott sem ment a tizenegyesek rúgása, így Uruguay jutott tovább. Azóta imádom Suárezt és az uruguayi válogatottat.

Egyébként akkor még ott volt az uruknál Diego Forlán is, ő egy hatalmas legenda. Õ már nincs, de van Cavani és Suárez, hátul pedig Godín, tehát ezt a csapatot nem szabad leírni, szurkolok, hogy továbbjussanak.

A másik továbbjutó kiléte érdekes lehet, nehéz azt is eldönteni, hogy kinek szurkoljak. Ott van ugye Oroszország, mégiscsak európai válogatott, európaiakkal a keretben, ez egyértelműen mellettük szól. Viszont a BL-döntő óta Szalah miatt Egyiptom is kicsit szimpatikusabb lett, Szalah egyébként is hatalmas spíler. Ha a focin kívüli tényezőket nézzük, az oroszokkal van éppen elég baj a 19. és 20. század miatt, de közben azt is meg lehet magyarázni, miért szurkol nekik valaki. Egyiptom mellett legfeljebb annyi szól, hogy bár afrikai, de nem fekete-afrikai csapat. Az oroszok ellen ott van viszont az is, hogy 1966-ban és 1986-ban is megverték a magyar válogatottat a vébén, az első nagyon fájó, mert ott tényleg esélyesek voltunk (Mészöly, Farkas, Albert — ilyenek játszottak abban a válogatottban), utóbbi pedig a megalázó 0–6 volt, a magyar foci Trianonja és Mohácsa egyben.

Szóval nehéz eldönteni, kinek a továbbjutásáért szorítsak még Uruguay mellett, az viszont biztos, hogy Szaúd-Arábia alkalmatlan arra, hogy bárki neki szurkoljon, kivéve azt, akit azzal vert meg a sors, hogy oda született. Az esélyek alapján mondjuk nem is kell félni a továbbjutásuktól. Igazán senkinek nem fogok szurkolni, de egy hajszállal inkább az oroszok továbbjutását látnám szívesebben, már csak a 2008-as Eb-n nyújtott teljesítményük miatt is, Arshavin játékát nagyon szerettem, kár, hogy olyan rövid ideig volt csak jó az a csapat, 2010-ben már semmi nem látszott a 2008-as játékból.

Ahogy láthattátok korábbi cikkünkből, alig akadtak olyan a szerkesztőségben, aki ebből a csoportból választott magának kedvencet. Várhatóan nem ez a kvartett lesz a legizgalmasabb.

Csütörtökön a B csoporttal folytatódik a szubjektív elemzésünk!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére