Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiknek szurkolj a hétvégén?

Pörge Béla

2018.05.11. 15:58

Rengeteg focimeccs vár ránk most hétvégén is, a magyar mellett néhány külföldi bajnokságban is megnézzük, kinek érdemes szurkolni!
MAGYARORSZÁG

Mi mással kezdeném, mint a magyar bajnoksággal, ami mégiscsak a legfontosabb bajnokság a világon. Az NB I. 30. fordulójában lesz pár érdekesség, de vegyük sorra az összes találkozót!

Debrecen – Diósgyőr

A DVTK már-már megszokott környezetben játszik majd idegenben, a miskolci szurkolók hozzászoktak már a debreceni túrákhoz. Miután a saját stadionavatóján sikerült kikapniuk a dióknak, a szombati meccs (és a maradék három is) létfontosságú a számukra. A DVSC a dobogóért küzd, a vendégek szerintem motiváltabbak lesznek.

Mezőkövesd – Balmazújváros

Az NB III. Keleti csoportjának NB I. kiesési rangadója a fordulóban, a Balmaz egy vereséggel már fél lábbal az NB II-ben érezhetné magát, igazi hatpontos összecsapás, a döntetlen mindkét csapatnak rossz lenne, a Kövesdnek kicsit kevésbé rossz.

Paks – Honvéd

Bronzcsata! Kérdés, hogy melyik csapat mennyire akar kijutni a nemzetközi porondra, mindenesetre ez is hatpontos meccs ebből a szempontból, főleg, ha a jelenleg is dobogós Paks otthon tartaná a három pontot.

Újpest – Felcsút

KUPADÖNTÕ! 11 nappal előrehozzák a Magyar Kupa döntőjét, vagy ha úgy tetszik, főpróba lesz. Szurkolóként azt gondolom, hogy miután matematikailag is bennmaradt az Újpest, ebben a szezonban már csak egy találkozó lesz, amire készülni kell, amin oda kell tennie magát mindenkinek, amin a maximumnál is kicsit több kell. Ez a Felcsút elleni meccs lesz, de nem a szombati... A vendégeknek annyiban fontosabb lehet ez a mérkőzés, hogy elméletben még kieshetnek, bár a tabellát nézegetve erre sok esély azért nincsen. Az Újpest egyébként még simán lehet harmadik is, de a kupa talán fontosabb.

Videoton – Haladás

A Vidinek nincs más lehetősége, nyernie kell, különben lényegében már most bajnok lesz a Fradi. A Haladás legutóbbi győzelmével nagy lépést tett afelé, hogy ne ők legyenek az a csapat, amelyik frissen átadott stadionnal játszik majd jövőre az NB II-ben. Egy esetleges bravúrral ez biztossá is válna.

Ferencváros – Vasas

A forduló esti meccse, mondanám, hogy rangadó, de nem igazán tudnám ezt őszintén leírni. A Vasas az utóbbi években tört már borsot a Fradi orra alá, félő, hogy ez most nem fog összejönni nekik. Annyi könnyebbsége van az FTC-nek, hogy a Videoton eredményének tudatában léphetnek pályára, így ha esetleg botlik a Vidi, nem kell annyira izgulniuk. Ez a forgatókönyv lehet a Vasas esélye is, ha esetleg túl nyugodtak lennének a zöldek.

Az NB II. és az NB III. beharangozója a Pörge szurkol Facebook-oldalon olvasható!

ANGLIA

Lássuk röviden a Premier League utolsó fordulójának érdekességeit!

Elöl már eldőltek a fontosabb kérdések, bár a Liverpool még lecsúszhat a BL-ről (persze ha megnyerik a sorozatot idén, akkor mindegy), de akár még dobogós is lehet. A három érintett csapat egyaránt tét nélküli ellenfelekkel játszik vasárnap, a Chelsea idegenben. Várhatóan mindenki hozza a kötelezőt, a Tottenham lesz a harmadik, a Liverpool negyedik, a Dinamo számára pedig ott az EL. Wenger közben az utolsó meccsén ül majd az Arsenal kispadján, nagyon furcsa lesz az őt követő időszak még úgy is, hogy igen mérsékelten foglalkoztat az angol bajnokság. A biztos bent maradást éppen kivívó Huddersfield vendége lesz az Arsenal, a körülményeket tekintve futballünnep várható.

A kiesést illetően sincs sok izgalom, a Swansea a már biztosan kiesett Stoke-ot fogadja, viszont ahhoz, hogy ne essenek ki ők is, a Southamptonnak egy pontot sem szabad szereznie az arab pénzvilág zászlóshajója, a Manchester City ellen. Ez még benne is van, de kilencgólos hátrányt is le kell dolgoznia a Swansea csapatának, ehhez már tényleg az kellene, hogy a Citynek legyen kedve gálázni. Nem lesz.

NÉMETORSZÁG

Utolsó fordulót rendeznek a Bundesligában is. A bajnoki cím sorsa szokás szerint hónapokkal ezelőtt eldőlt, ezúttal az örök vesztes Schalke lett a második a Bayern mögött. A harmadik helyért játszik egymással a Hoffenheim és a Dortmund. A Hoffenheimnek minimum három góllal kell nyernie otthon, akkor övék a dobogó alsó foka, egyébként nem. Bár egy igen valószínűtlen esetben így is elbukhatják, ha a Leverkusen legalább 11 góllal veri a Hannovert. A nemzetközi kupákért éles a harc, a Dortmund az előbb taglalt helyzetben vélhetően behúzza  harmadik helyet és a BL-csoportkört, viszont a negyedik csoportkörös hely, az EL-csoportkör és az EL-selejtező leosztás érdekes lehet a Hoffenheim, a Leverkusen és a RB Leipzig között. A hagyományok és fanatikusok nélküli, vásárolt lipcsei csapat a Hertha ellen lép pályára, Gulácsi ide vagy oda, hajrá Dárdai, mert nincs szükség múltat vásárolni akaró csapatokra egy bajnokságban sem! Az eredmények megfelelő alakulása esetén a Frankfurt vagy akár Stuttgart is odaérhet az EL-be, nem nagyon lesz mód taktikázni tehát.

A kiesés is izgalmas lehet, a Hamburg csak akkor maradhat bent, ha a Wolfsburg kikap a már kiesett Kölntől, hazai pályán. Ha ez megvan, akkor is verni kéne a Mönchengladbachot, nem egyszerű a feladat, és utána még jön az osztályozó. Igaz, ha 11 góllal nyerne a Hamburg, akkor a Wolfsburgnak az iksz sem lenne elég... Úgy tűnik tehát, hogy egy nagy sorozat megszakad, a Hamburg történetének során először kiesik a Bundesligából.

OLASZORSZÁG

A taliánoknál még két forduló van hátra, és valamiért nem egyszerre rendezik a 37. forduló meccseit. Arra természetesen gondolni sem merek, hogy esetleg bárki bundázna...

A Juventusnak egy pontot kell szereznie Rómában ahhoz, hogy egy riválisuk otthonában legyenek bajnokok. Igaz, ha a Napoli nem tud nyerni a Sampdoria vendégeként, akkor mindegy is. A Rómának amúgy nem mindegy a Juve elleni meccs, és nem csak a presztízs miatt. Kettő ponttal előzik az ősi ellenségüket, a Laziót, nyilván nem szeretnének helyet cserélni, bár én szívesen látnám inkább a Laziót a dobogón. Sőt, még az Inter is odaérhet, és csak négy csapat jut a BL-csoportkörbe, így izgalmas lesz még a hajrá.

A Milan számos elképesztő égést mutatott be idén, ennek ellenére odaérhetnek a hatodik helyre, ami EL-selejtezőt jelent. Ezt a pozíciót az Atalanta vagy a Fiorentina veheti el tőlük.

A kiesés szokás szerint izgalmas Itáliában. A Benevento és a Hellas már búcsúztak, az utolsó helyért a Cagliari, az Udinese, a Crotone, a Chievo és a SPAL vannak versenyben, ebben a sorrendben egyre nagyobb eséllyel a bennmaradásra. Az Udinese ebben a körben a Hellas Veronához látogat, ha hozzák a kötelezőt, talán megússzák a kiesést, a többieknek ugyanis nehezebb meccsük lesz.

SPANYOLORSZÁG

Szintén utolsó előtti forduló, de két kivétellel egyszerre rendezett találkozókkal. A Barca bajnok, és az is eldőlt, melyik négy csapat jut be a BL-csoportkörbe. A két madridi csapat még helyet cserélhet, ha botlik az Atleti, abszurd esetben a Valencia is megelőzheti a Realt a harmadik helyért. Jelenleg a Betis és a Villareal jut be az EL csoportkörébe, a selejtezőbe pedig a Sevilla, de itt még lehetnek helycserék, sőt, a Getafe is odaérhet valamelyik helyre. Kiemelendő a Betis és Sevilla közötti városi rangadó a fordulóból, a Sevilla egy győzelemmel odaérhet akár a csoportkörbe is. A kiesést illetően minden kérdés eldőlt, így remek lehetőségek adódnak egy kis bundára Spanyolországban is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére