Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiélezett meccsen győzött a női vízilabda-válogatott

Bertha László

2019.07.16. 08:05

Második mérkőzését is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott a Kvangdzsuban zajló világbajnokság csoportküzdelmei során: Bíró Attila együttese kedden Kanadát győzte le 15-14-re. Csütörtökön az olimpiai bronzérmes oroszokkal csapunk össze a csoportelsőségért.

A magyar válogatott a vasárnapi nyitófordulóban a sportág történetének legnagyobb győzelmét aratták a házigazdák felett (64-0), míg a kanadaiak simán kikaptak az oroszoktól (18-10). A két csapat legutóbb június elején a Duna Arénában rendezett világliga szuperdöntőjében találkozott egymással, Bíró Attila együttese akkor gólzáporos mérkőzésen 16-14-re nyert.

Fotó: AFP

A két csapat ezúttal is hasonlóan szoros találkozót játszott, a magyarok a félidőben két góllal vezettek. A magyar csapat a folytatásban a csapatkapitány Keszthelyi Rita góljainak is köszönhetően a zárónegyed elején már négy góllal is vezetett, a kanadaiak azonban egy gólra felzárkóztak, így rendkívül szorosra sikerült a hajrá, de végül az egypontos különbséget sikerült megőrizni.

Bíró Attila a találkozót követően elmondta, körülbelül az összecsapás háromnegyedéig tökéletesen játszott a csapat, ugyan voltak hibák, de végig a kezében tartotta a mérkőzést a gárda. A szakember kiemelte, nagyon tetszett neki az, hogy a legfontosabb pillanatokban, vagyis amikor a kanadaiak nagyon feljöttek, akkor sikerült gólokat szerezni.

Az oroszokkal kapcsolatban a kapitány megjegyezte, szinte mindegy, hogy az első vagy a második helyen zárják-e majd csoportot, ugyanakkor az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem is biztos, hogy csapatának jót tenne az első hellyel járó három nap szünet.

Hajrá, magyarok!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére