Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült, ki lesz a FIFA új elnöke

888.hu

2016.02.26. 18:10

A feladatattal Gianni Infantinót, a Nemzetközi labdarúgó Szövetség jelenlegi fõtitkárát bízták meg.

A magyarok által is támogatott svájci jelölt mellett még Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint egy dél-afrikai üzletember, Tokyo Sexwale volt versenyben az elnöki székért, de Infantino mellett csak a jordán herceget tartották valódi esélyesnek.

Ezt olvastad már: Ma estére kiderül, ki lesz a FIFA új elnöke
Az új elnöktől azt várják, hogy véget vet a szövetség renoméját durván megtépázó korrupuciós botrányoknak, ellenőrizetlen kifizetéseknek. Gianni Infantinóra nem kisebb feladat vár, minthogy a gyakorlatba is átülteti a FIFA-t átláthatóbbá, profibbá és elszámoltathatóvá tevő, pénteken nagy többséggel elfogadott reformokat.
 
Ezek elvileg garantálnák, hogy a FIFA következő elnökének kevesebb beleszólása lesz a szövetség mindennapi működésébe és üzleti ügyeibe, egyúttal azt is, hogy őt magát és tevékenységét szorosabban ellenőrizhetik, mint elődjéét. Infantino megbízatása nem csak ebben különbözik majd a korrupciós botrányba elbukó Blatterétől. Megbízatása korlátozott időre szól, jövedelmeit nyilvánossá kell tennie, és – hasonlóan egy jól szervezett vállalat elnökéhez – menedzsment kérdésekbe vajmi kevés beleszólása lesz.
 
Az Infantino által megörökölt szennyes tisztára mosása ennek ellenére is nehéz lesz; a szövetség a tavalyi évet 108 millió dolláros veszteséggel zárta, amit a szervezet "hitelessége romlásával" indokolt, valójában pedig a szponzori pénzek hiánya idézett elő. Blatter és Platini ellen az Egyesült Államokban és Svájcban indított vizsgálatok még korántsem zárultak le, és senki nem tudja megmondani, hogy a vége főcímig hány újabb csontváz esik még ki az UEFA és a FIFA szekrényeiből.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére