Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ki sem hevertük az El-sokkot, de már indul is az NB II.!

Pörge Béla

2019.08.02. 16:48

Pénteki játéknappal rajtol az NB II.

Idén húsz csapattal indul a másodosztályú labdarúgó-bajnokság, de valószínűleg 19-en fogják befejezni, miután a rajt előtti héten visszavonták a Balmazújváros licencét. A klub fellebbezett a döntés ellen, és az első fordulóban pályára lép a Siófok ellen.

Tavaly a Zalaegerszegi TE és a Kaposvári Rákóczi jutott fel az NB II-ből az NB I-be (utóbbi csapat két év alatt két osztályt lépett fel), míg a Mosonmagyaróvár, a Cegléd és a Monor esett ki. Ezen öt csapat helyett az NB I-ből az MTK és a Haladás szállt alá, míg az NB III-ból az Ajka, a Szeged-GA és a Szolnok jutott fel (pontosabban az Ajkán kívül visszajutókról van szó, akik egy idényt töltöttek csak a harmadosztályban). Ennek ellenére nem húsz, hanem csak tizenkilenc együttes kezdi meg a másodosztály küzdelmeit, miután a Balmazújváros anyagi okok miatt nem tud elindulni. Rezgett a léc a Haladásnál és a Vácnál is, ám szerencsére a két nagy múltú csapat indulhat a Merkantil Ligában.

Fotó: MTI

Az előzetes várakozások és a tavalyi szereplések alapján az MTK, a Vasas, a Gyirmót és talán a Győri ETO tekinthető esélyesnek a feljutásra, valamint nagy kérdés, hogy a Haladásnál mekkora gondot okoz a csapat körül kialakult méltatlan helyzet. Amennyiben az hamar rendeződik, úgy a szombathelyiek is esélyesek lehetnek, a fogadkozások alapján pedig a Nyíregyházánál is az NB I. a cél. A Békéscsaba sem becsülendő le, ám a lilák tavaly nem is akartak feljutni, kérdéses, hogy idén már másképpen látják-e a helyzetet a vezetőségben.

A feljutók közül az Ajka várhatóan nem a kiesés ellen fog küzdeni, toronymagasan nyerte meg a bakonyi klub az NB III. nyugati csoportját, míg a Magyar Kupában az akkor még NB I-es MTK-t is búcsúztatta. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az Ajka tavalyelőtt a Kaposvárral az utolsó fordulókig küzdött a feljutásért, és az a Kaposvár azóta az NB I-ben való indulás jogát is kivívta.

A Szolnok kiesése két éve is meglepő volt, rettenetesen gyenge tavaszt produkált az addigi középcsapat, így az újabb kiesésükre kevésbé érdemes számítani, ám az újoncoknál sosem lehet tudni. Az újoncokon kívül a tavalyi mezőny hátsó része, így a Siófok, a Budafok, a Dorog, a Tiszakécske, a Csákvár és különösen az anyagi gondokkal küszködő Vác lehet érdekelt a kiesés elleni harcban.

A nyitóforduló első meccsén a Gyirmót fogadja a Haladást pénteken, este nyolctól. A többi mérkőzésre vasárnap kerül sor, négy meccs 17:30-kor kezdődik, további öt pedig este hétkor.

Az NB II. idei küzdelmei augusztus másodikától 2020. május 17-éig tartanak. Ebben a szezonban is az első két helyen végző csapat jut fel az NB I-be, és a kiírás szerint pedig hárman esnek ki, a 18-20. helyen végző klubok. Azonban a Balmazújváros licencének megvonása miatt valószínűleg csupán kettő kieső lesz (hiszen a szabályzat szerint a 17. helyen végző együttes nem esik ki).

A másodosztály meccsei – sajnos – zömmel a harmadosztályú mérkőzésekkel egyszerre kerülnek megrendezésre, mely alól több hétközi forduló és néhány egyedi eset jelent kivételt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére