Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kézilabda Eb – Még az új aréna tervezőjét is feldobja a nézőtéren zúgó hajrá magyarok

Jánosy Károly

2022.01.11. 16:00

Otthonosan mozog a népliget melletti, vadonatúj, 20 ezres arénában Skardelli György. Nem csoda, hiszen a csütörtökön kezdődő magyar-szlovák közös rendezésű férfikézilabda Európa-bajnokságnak otthont adó MVM Dome a keze munkáját dicséri. A 888.hu az Eb-rajt, illetve a néhány nap múltán már a szurkolók által birtokba vett létesítmény kapcsán beszélgetett a Kossuth-díjas építésszel.

888.hu: Sok mással egyetemben a Puskás Ferenc Arénát és a V.30 Belvárosi Sportközpontot is ön tervezte, megszokhatta már az átadásokkal járó ünnepélyes pillanatokat, de vajon van némi lámpaláza az Eb-premier, az igazi vizsga előtt?

Skardelli György: Kétségtelen az elmúlt néhány évben nagyon komoly megbízatásaim voltak, de most is erőt vesz rajtam valamiféle maghatározhatatlan bizsergés, amikor az általam tervezett épületbe élet költözik, azaz birtokba veszi a közönség. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy tenni tudok azért a közösségért, amelynek én is tagja vagyok. S ami a legfontosabb, az Európa-bajnokságon valószínűleg telt házas meccseket láthatunk, természetesen elsősorban a magyar kézilabdacsapatnak köszönhetően. Szóval engem is feldob a „hajrá magyarok”, de képzeljük csak el, mit jelent majd ez a fiúknak. A játékosok eddig öt-hatezres csarnokokban játszottak, de most több, mint húszezer néző biztatja majd őket.

888.hu: Milyen eredményt vár a magyar válogatottól?

Skardelli György: Csak szurkoló vagyok, szerintem a nyolc közé jutni már nem olyan rossz, a négy közé pedig felérne egy kisebb csodával. Rutinos, minden hájjal megkent kézisekkel szemben kell helytállni. Mindenesetre nagyon szurkolok, és adja a jóisten, hogy bejöjjön annak a szakembernek a jóslata, aki szerint ezüstérmesek leszünk Dánia mögött.

888.hu: A csarnok tervezésével, létrehozásával kapcsolatban mi okozta a legnagyobb nehézséget?

Skardelli György: Amikor leültem egy üres, fehér papír elé, hogy kitaláljam, mi és hogyan legyen. Szerencsére, a Budapest Sportaréna tervezése kapcsán már voltak tapasztalataim, csakhogy itt kétszer annyi férőhelyet kellett biztosítani, igaz, az is multifunkciós csarnoknak épült. Szóval a nézőközönség biztonságos és kényelmes vezetése, kiszolgálása adott komoly feladatot. Ilyen értelemben a Budapest Aréna, illetve bizonyos értelemben a régi Puskás volt az új csarnok előképe. Ennek a létesítménynek mindent tudni kell, 26-27 sportágat lehet benne űzni, és ott vannak még a koncertek, konferenciák, kiállítások.

888.hu: A nagy koncertekre, sporteseményekre nem kell lasszóval fogni a nézőket, de mennyire garantálható a teljes kihasználtság?

Skardelli György: Az üzemeltető feladata megtölteni a lelátókat, de ha abból indulok ki, hogy a régi BS-ben, vagy a Sportarénában sok hazai előadó – Ákos, Ruzsa Magdi, Demjén, stb. – koncertjét kétszer-háromszor meg kellett ismételni a nagy érdeklődésre való tekintettel, akkor az MVM Dome sem marad üresen. Külföldi fellépőkkel ezt persze nem lehet megcsinálni, de sok olyan művész van, aki számára a tízezres nézőközönség még nem, a duplája már annál inkább vonzó. Szóval Budapest ebből a szempontból is vonzó lesz.

888.hu: Milyen versenytársakkal kell „megküzdenie” az új csarnoknak?

Skardelli György: Ha jól tudom, a kontinensen a hetedik helyet foglalja el a rangsorban, olyan létesítményeket előz meg, mint például a londoni O2 Arena vagy a kölni Lanxess. Vagyis gyorsan népszerű lesz, persze sok múlik azon, hogy milyen előadókat, programokat tudnak idecsábítani.

888.hu: A tervező milyen gyakori vendég lesz a Dome-ban?

Skardelli György: Remélem, minél többször el tudok menni! Ez szinte kötelességem.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Újabb bravúrra készül az elmúlt években ténylegesen hihetetlen és sikeres történetet író magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn este a Puskás Arénában csak egy aprócska pontot kell szerezni Olaszország ellen ahhoz, hogy a csapat bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Persze az sem lenne nagy baj, ha az angolok és a németek után az olaszok skalpját is megszereznénk.

Fidesz-győzelem a miskolci időközi választáson

Időközi választást tartottak vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében. A választáson óriási fölénnyel, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére