Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kezdőrúgás

Horváth K. József

2021.07.31. 16:00

Ha nem volna ilyen forróság, a következő történet akkor is megmelengetné az emberek szívét.

A Fradi számára délután kezdődik a bajnokság a Grupama Arénában. A mérkőzés főszereplője – a két csapaton kívül – ma különösen az emberség lesz. A találkozó második félidejének kezdetén ugyanis Csipai Dániel, a Békésszentandrási Gondozási Központ dolgozója fogja elvégezni, olvastuk a newjsag.hu-n.

Dániel a 80 éves korára a látást elvesztő Imre bácsinak olvasott föl, hetente két alkalommal egy-egy órát. A pandémia azonban közbeszólt. Hosszú kihagyás után csak akkor találkozhattak, amikor már mindkettőjük megkapták az oltás. Ekkor Dániel a saját szabadidejében – szombat, vasárnap – látogatta meg Imre bácsit, s olvasott fel neki. Imre bácsi nagyon várja ezeket az alkalmakat. Mint mondta, nagy szüksége van rájuk, mert amellett, hogy folyamatosan hallgatja a híreket, kell, hogy valamin tornázzon az agya.

Dániel számára ez nem munka, szívesen viszi a falu híreit, s jól esik neki is elbeszélgetni a felolvasás előtt vagy után.

A mind szorosabbá váló kapcsolatot csak erősítette, hogy mindketten Fradi szurkolók. Az elmúlt 6-7 évben Dániel szinte családtaggá vált. Szalai Brigitta, aki nagynénje özvegyen maradt férjét ápolja, mind többször gondolt arra, hogyan lehetne egy szívhez szóló meglepetést okozni a fiatalembernek.

Ekkor jött a kezdőrúgás gondolata. A Fradi nem támasztott semmiféle akadályt, azonban ennek díja van, ami nem kevés. Brigitta asszony ezt nem tudta vállalni, ám amikor a Fradi tudomására hozta, hogy milyen ajándékot képezne a lehetőség és kinek szánta, a klub erre a levélre is válaszolt. Elmondták, hogy meghatódva olvasták a levelet, s az ügy ismeretében eltekintenek a kezdőrúgás anyagi vonzatától és várják a szentandrási drukkert.

A mai meccs második félidejét tehát a tervek szerint Csipai Dániel kezdőrúgása vezeti majd be. Ha látjuk a 17.45 kor kezdődő tévéközvetítésben a fiatalembert, akkor gondoljunk arra a családivá nemesedő kapcsolatra, ami a sport, a labdarúgás, ezen belül a Ferencváros szeretete nélkül talán soha nem jött volna létre.

A sport nem csupán néhány ember kapcsolatát képes szorosabbra fonni. Az Európa bajnokság vagy az olimpia példája mutatja, hogy egy egész nemzet közösségi érzését képes hevíteni, nemzeti öntudatát erősíteni.

Bizonyos, hogy sok Imre bácsi és Csipai Dániel él még az országban, s az ilyen és hasonló emberi kapcsolatok létrejövetelének a sport csak kovásza lehet.

Aki a sport fejlődését támogatja, az az emberi kapcsolatok, a nemzet erősödését segíti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tiszavirág életű előválasztás, Karácsonynak nincs véleménye az őszödi beszédről

Tiszavirág életű előválasztás, Karácsonynak nincs véleménye az őszödi beszédről

A virginiai egyetem oktatója bocsánatot kért a hallgatóktól, amiért fehér, alkotmányellenességgel fenyeget egy esetleges baloldali kormányzás.

Jakab Péter szerint támadás érte az előválasztási rendszert

Igaz ugyan, hogy az összellenzék fél éve készül az előválasztásra, azonban úgy néz ki, mégsem sikerült nekik abszolválni a feladatot. A Jobbik elnöke „nagyon durva technikai támadásról” beszél.

Dobrev, Karácsony: még a sajátjaiknak is csak hazudni képesek a győzelemért

Dobrev, Karácsony: még a sajátjaiknak is csak hazudni képesek a győzelemért

A ma majdnem megindult előválasztást tegnap megelőzte a miniszterelnök-jelölti jelöltek start előtti nagyotmondó versenye, amelynek keretében továbbra is hülyének nézik saját szavazóikat.

Az elüldözött egyetem Budapesten

Az elüldözött egyetem Budapesten

Orbán Viktor újabb szamizdattal jelentkezett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére