Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kezdőrúgás

Horváth K. József

2021.07.31. 16:00

Ha nem volna ilyen forróság, a következő történet akkor is megmelengetné az emberek szívét.

A Fradi számára délután kezdődik a bajnokság a Grupama Arénában. A mérkőzés főszereplője – a két csapaton kívül – ma különösen az emberség lesz. A találkozó második félidejének kezdetén ugyanis Csipai Dániel, a Békésszentandrási Gondozási Központ dolgozója fogja elvégezni, olvastuk a newjsag.hu-n.

Dániel a 80 éves korára a látást elvesztő Imre bácsinak olvasott föl, hetente két alkalommal egy-egy órát. A pandémia azonban közbeszólt. Hosszú kihagyás után csak akkor találkozhattak, amikor már mindkettőjük megkapták az oltás. Ekkor Dániel a saját szabadidejében – szombat, vasárnap – látogatta meg Imre bácsit, s olvasott fel neki. Imre bácsi nagyon várja ezeket az alkalmakat. Mint mondta, nagy szüksége van rájuk, mert amellett, hogy folyamatosan hallgatja a híreket, kell, hogy valamin tornázzon az agya.

Dániel számára ez nem munka, szívesen viszi a falu híreit, s jól esik neki is elbeszélgetni a felolvasás előtt vagy után.

A mind szorosabbá váló kapcsolatot csak erősítette, hogy mindketten Fradi szurkolók. Az elmúlt 6-7 évben Dániel szinte családtaggá vált. Szalai Brigitta, aki nagynénje özvegyen maradt férjét ápolja, mind többször gondolt arra, hogyan lehetne egy szívhez szóló meglepetést okozni a fiatalembernek.

Ekkor jött a kezdőrúgás gondolata. A Fradi nem támasztott semmiféle akadályt, azonban ennek díja van, ami nem kevés. Brigitta asszony ezt nem tudta vállalni, ám amikor a Fradi tudomására hozta, hogy milyen ajándékot képezne a lehetőség és kinek szánta, a klub erre a levélre is válaszolt. Elmondták, hogy meghatódva olvasták a levelet, s az ügy ismeretében eltekintenek a kezdőrúgás anyagi vonzatától és várják a szentandrási drukkert.

A mai meccs második félidejét tehát a tervek szerint Csipai Dániel kezdőrúgása vezeti majd be. Ha látjuk a 17.45 kor kezdődő tévéközvetítésben a fiatalembert, akkor gondoljunk arra a családivá nemesedő kapcsolatra, ami a sport, a labdarúgás, ezen belül a Ferencváros szeretete nélkül talán soha nem jött volna létre.

A sport nem csupán néhány ember kapcsolatát képes szorosabbra fonni. Az Európa bajnokság vagy az olimpia példája mutatja, hogy egy egész nemzet közösségi érzését képes hevíteni, nemzeti öntudatát erősíteni.

Bizonyos, hogy sok Imre bácsi és Csipai Dániel él még az országban, s az ilyen és hasonló emberi kapcsolatok létrejövetelének a sport csak kovásza lehet.

Aki a sport fejlődését támogatja, az az emberi kapcsolatok, a nemzet erősödését segíti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor nyolc képet töltött fel Facebookjára

„Hajrá, Sárospatak” album a címe. Tekintsék meg a felvételeket.

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

A Moody's felminősítette hazánkat, különös, de a németek már tudhatják a vasárnapi választási eredményt, 80 éve született a „Császár”, a fiát kérdeztük róla.

Orbán Viktor bejegyzése Sárospatakról

Tanévnyitó a Tokaj-Hegyalja Egyetemen – írta Facebook-oldalára.

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Az alábbi írásban csokorba kívánom szedni a második, az RTL Klub független-objektív munkatársának moderálásával megvalósuló, előválasztási „vita” legfontosabb szólások és legnagyobb böszmeségeit – amilyeneket még „ország-világ nem látott”. A vállalkozás nem kicsi, hiszen a jelenlévők személye önmagbán garancia a színvonalas és korántsem demagóg párbeszédre.

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról beszélt Erdő Péter bíborossal, akit magánkihallgatáson fogadott a Vatikánban majdnem két héttel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén tett budapesti látogatása után.

Orbán is aláírta... – Videó

Orbán Viktor: „Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak! Írja alá Ön is!” Új Facebook-videóval jelentkezett Orbán Viktor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére