Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kezdõdik a vébé, de nem tudod, milyen sört igyál a meccsekhez? Segítünk!

Pörge Béla

2018.06.01. 10:58

Már két hét sincs a 2018-as labdarúgó-világbajnokságig, bõ egy hónap alatt 64 mérkõzésre kerül majd sor.

Beköszöntött a június, most már elkerülhetetlenül közel vagyunk a focivébéhez. Hamarosan eltelik az utolsó hétvége is, amin bajnoki meccseket nézhetünk, utána csak egy rövid felkészülési idő lesz a világbajnokságig, így fontos végigmenni a legégetőbb kérdéseken!

Előtte pár konkrétum:

A nyitómeccs, Oroszország—Szaúd-Arábia találkozója június 14-én 17 órakor kezdődik. A mérkőzések zöme délután és kora este lesz, de az ausztrálok kedvéért lesz egy déli meccs is. A döntőt július 15-én 17 órakor rendezik meg.

Hol nézzük a meccseket?

Nyilván képtelenség 64 mérkőzést közösségi program keretei közt megtekinteni, pedig – ugye – ez lenne az ideális. Nem igényel nagy szervezést a helyszín megkeresése, számtalan kocsma mellett rengeteg helyen kivetítőn is lehet majd követni a mérkőzéseket, akár valamilyen rendezvény keretén belül.

Ilyen lesz például a Westend tetején megrendezésre kerülő Budapesti Cseh Sörfesztivál, ami a vébé nyitányával egyszerre, június 14-én rajtol és két hétig tart majd, pont annyi ideig, mint a csoportkör. Ennyi idő talán elég lesz végiginni mindent...

Szinte minden magára valamit is adó rendezvényen lesz kivetítő ebben az időszakban, így tényleg nem kell aggódni. Ahogy viszont említettem, 64 meccset lehetetlen kivetítőn és kocsmában végignézni. Egyébként is, az embernek nincs mindig kedve másokhoz, miért ne nézhetnénk otthon a vébét?

A 888.hu kiemelt figyelmet fordít majd a 2018-as labdarúgó-világbajnokságra! A jövő héttől nyolc nap alatt végigvesszük a nyolc csoportot, a megnyitó után pedig végre a lényeggel fogunk foglalkozni, a meccsekkel!
De milyen sört vegyek otthonra?

Nagyon fontos kérdés ez, főleg akkor, ha rekesszel, tálcával táraznunk be. Vigyázat, több szempontra kitérő, hosszabb elemzés következik!

Kezdjük azzal, hogy végiggondoljuk, mennyit szánunk sörre. A mai világban sajnos nincs értelme arról beszélni, hogy 200 forintnál lényegesen kevesebbet költenénk egy dobozra vagy üvegre. Elsőként nézzük, mi az, ami 200 forint körüli áron is értékelhető!

A magyar sörök közül a Pécsi Szalont emelném ki. Elsőre talán meglepőnek tűnhet az ötlet, de egy ideje a német tisztasági szabályoknak megfelelő eljárással készül a Szalon, NINCS BENNE KUKORICA! Sajnos a nagyüzemi magyar söröknél már önmagában ez minőséget jelent, azonban a Pécsi Szalon nincs túlárazva. Annak ellenére, hogy nincs benne kukorica, egyes helyeken 170 forintért is beszerezhető, de a 199 forintos ár teljesen általánosnak mondható. Rendesen behűtve tökéletes választás lehet focimeccs mellé, kettő-három doboztól sem fogunk berúgni, de fintorogni sem kell tőle.

A külföldi sörök közül a cseh Lobkowicz gyár termékeire hívnám fel a figyelmet. A Platán és a Rychtár alapsöre egyes hipermarketekben 189 forintért is beszerezhető, sőt, akciósan már Rychtár Premium is elcsíphető 169 (!) forintért.

A 200 forintos álomhatár alatti sörök közül semmi esetre sem javaslom az Arany Ászokat, a Rocky Cellart, és semmilyen random német nevű, "sörre emlékeztető alkoholos italt" sem, így az olyan "klasszikusokat" is mellőzném, mint a Balatoni Világos, a Deep, a Frisch Fassl vagy a De Helder. Ha nagyon kellene mondanom valamit, amiben ugyan van kukorica, de legalább őszinte, akkor a Kőbányait említeném, az esetleg belefér, annál jobb, mint amit a legtöbben hisznek róla, de nem véletlenül nem emeltem ki...

200 és 300 forint között már nagyobb a választék. Ebbe a sávba esik például a Dreher Pale Ale és a Soproni IPA, ezek — ahogy a nevük is elárulja — ugyan nem sima lágerek, de jó ivósörök. Ha nem akciós, szintén ebbe a sávba esik a Rychtár Premium, kiváló választás az is, ahogy a Soproni 1895 sem elvetendő ötlet. Nekem nem a kedvencem ugyan, de ár-érték arányban a Gösser is jó lehet ebben a kategóriában. Óva intenék mindenkit a sima Drehertől, Sopronitól és különösen a Borsoditól. Ha csak ezek a kommersz sörök vannak, akkor Soproni, de csak akkor, ha nincs más!

Szinte mindenhol 300 forint egy doboz Pilsner, és van ahol rendszerint ennyi a Krusovice is. Ezek ennyiért bőven megérik, a kocsmai árakhoz képest még mindig jók vagyunk, így a tálca Pilsner például egy jó ötlet lehet, ha sok meccset néznénk otthon. Főleg, hogy nagyobb mennyiség vásárlása esetén gyakran akciós. Ha magyar sört innánk ennyiért, akkor ott a Csíki, szintén megfelelő ezért az árért.

300 forint felett már érdemes meggondolni: vajon nem lett volna jobb ötlet kocsmába menni? Már csak azért is, mert sok helyen kapni 400 forint alatt egy korsó Zlaty Bazantot, 400 és 500 forint között pedig korsó Pilsnert, Krusót vagy akár Soproni IPA-t. Csapolva meg jobban esik bármilyen sör, nem beszélve az elején taglalt társasági meccsnézésről. 300 és 400 forint között egyébként a Primátor lehet jó választás, esetleg valamilyen német sör (úgy értem tényleg német, nem Löwenbräu), például Radeberger, vagy a búzasörök kedvelőinek ott az Edelweiss vagy a HB.

Aki ennél is többet szán otthoni sörivásra, az már igazán jómódú ember, viszont ha ehhez még kellően nagy forma is, akkor bizonyára Fótit, Szent Andrást vagy Zircit iszik a meccshez.

A lényeg: okosan válasszatok sört, olyat, amiben nincs kukorica! Az ár pedig nem minden, ahogy fent is láthattátok. Szánjatok időt a sörvásárlásra, ez a meccsek alatt, illetve főleg másnap meghálálja magát!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére