Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kérdőívet töltetne ki az orosz sportolókkal az ukrán teniszezőnő

888.hu

2022.04.23. 12:45

Elhatárolódást vár.

 

Amint arról a 888.hu is beszámolt, a wimbledoni teniszbajnokság szervezői Oroszország ukrajnai háborúja miatt nem engedik indulni az orosz és belorusz játékosokat. A június 27. és július 10. között sorra kerülő füves pályás Grand Slam-torna szervezői az elsők a sportágban, akik kitiltották a két ország egyéni játékosait.

 

És míg a férfiak világranglistáját vezető Novak Djokovic őrültnek nevezte a döntést, az ukrán, korábbi világranglista 3. helyezett teniszezőnő, Elina Szvitolina látszólag egyetért vele. Viszont ő egy csavart visz a dologba, kérdőívet töltetne ki az orosz és belorusz sportolókkal, hogy kiderüljön, mi a véleményük a háborúról.

 

„Észrevettük, hogy néhány orosz és fehérorosz játékos valamikor homályosan említette a háborút, de soha nem állította egyértelműen, hogy Oroszország és Fehéroroszország kezdte azt Ukrajna területén. Azoknak a hallgatása, akik most úgy döntenek, hogy így nem szólalnak meg, elviselhetetlen, mivel ez a gyilkosságok folytatásához vezet a hazánkban.” – írta Szvitolina a Twitteren.

 

A 27 éves sportolónő azt követelte, hogy a WTA, ATP, ITF szervezetek érjék el, hogy azok a sportolók, akik elég szerencsétlenek ahhoz, hogy Oroszországban vagy Fehéroroszországban születtek, válaszoljanak 3 kérdésre:

  1. Támogatja-e Oroszország és Fehéroroszország invázióját Ukrajnában, és ennek következtében az ezen országok által kirobbantott háborút?
  2. Támogatja-e Oroszország és Fehéroroszország katonai tevékenységét Ukrajnában?
  3. Támogatja-e Putyin és Lukasenko rendszerét?

 

„Adott esetben követeljük az orosz és a fehéroroszországi sportolók kizárását minden nemzetközi eseményről, mint például Wimbledon már megtette.” – zárul Szvitolina közleménye.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére