Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kazahsztánnal hangoltak a szerbekre a kézis lányok

Jánosy Károly

2021.03.19. 19:00

A Kazahsztán elleni 46-19-es győzelemmel melegített a magyar női kézilabda-válogatott a győri olimpiai selejtezőtornán. A 27 gólos magabiztos siker önbizalmat adhat a Szerbia elleni sorsdöntő, szombati meccsre.

 

Kazahsztán ellen melegített a magyar női kézilabda-válogatott a győri olimpiai selejtező nyitónapján. A két csapat eddig mindössze egyszer találkozott egymással, a 2019-es vb-n a mieink 39-25-re győztek, s ebből az eredményből nyilván az is kiderül, hogy a vendégek nem tartoznak a világ élvonalába. Ehhez képest a mérkőzés első negyedórájában meglehetősen szívósan kapaszkodtak utánunk, nem hagyták „lerázni” magukat, csupán egy-két góllal tudtak megugrani Kovacsics Anikóék.

A 15. perc után azonban minden a helyére került, szegény kazahokat állva hagytuk. A szó szoros értelmében a pályán belülről nézték a mellettük száguldozó magyarokat, akik az egyre tetemesebbé váló előny birtokában brillíroztak. Igaz, ehhez a kazah védvonal gyengécske teljesítménye is szükségeltetett. Az első félidő 20-8-as eredménye egyáltalán nem volt túlzás.

A folytatásban sem lankadt a mieink figyelme, annak ellenére, hogy a magabiztos előny néha könnyelművé teheti a játékosokat. Ezúttal csak akkor vált némileg felhőssé a két negatív vírustesztje után a kispadra visszatért Elek Gábor szövetségi kapitány homloka, amikor 24 gólos előnyünkből egyet-kettőt lefaragott Kazahsztán. A különbség a lefújásig már nem nagyon változott, 46-19-re nyert Magyarország, és önbizalomnövelő bemelegítéssel hangolt a szombati, Szerbia, illetve az olimpiai bajnok Oroszország elleni találkozóra. Igaz, velük szemben már jóval nagyobb erőbedobásra és kiemelkedő egyéni és csapatteljesítményre lesz szükségünk.

A négyes torna első két helyezettje jut ki a nyári tokiói játékokra.

- Az első és az utolsó percekben látottak, valamint a nem mindig feszes védekezés okozott némi fejfájást, de összességében nem panaszkodhatunk. Bemelegítésnek jó volt, de az igazi próbatétel csak most jön – nyilatkozta az M4 Sportnak Elek Gábor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére