Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Katari anzix – Szexmentes csoportkör és letépett ajtók

Jánosy Károly

2022.11.23. 19:20

Már megszületett a világbajnokság talán legnagyobb meglepetése, Szaúd-Arábia legyőzte a Lionel Messivel felálló Argentínát. Nem csoda, hogy kitört a totális futball-láz a sivatagi királyságban. Összeállításunkban a világbajnoksághoz kapcsolódó, de a labdarúgással viszonylag távolabbi kapcsolatban lévő érdekességet szemléztünk. Íme, egy kis vb-anzix!

 

Munkaszünettel ünnepelt Szaúd-Arábia

Mohammed bin Szalman király munkaszüneti napot hirdetett Szaúd-Arábiában a labdarúgó-válogatott Argentína felett aratott világbajnoki győzelme nyomán. A szaúdiak tegnap kedden sporttörténelmet írtak a vb-n azzal, hogy hátrányból 2-1-re legyőzték a végső győzelemre is esélyesnek tartott Argentínát. A katariak pedig az egyik dohai felhőkarcolóra a „Gratulálunk a zöldeknek” feliratot vetítettek, a katari emír pedig a szaúdi zászlót lengetve nézte a mérkőzést.

Messi kapott hideget, meleget a szaúdi szurkolóktól EPA/Noushad Thekkayil

 

Összfütty zúdult Messire

Kifütyülték a világ talán legjobb labdarúgóját, Lionel Messit a szaúdi szurkolók a 2-1-es argentin vereség után. Pedig hálásnak kellene lenniük a világsztárnak, hiszen a The Athletic értesülései szerint idén májusban évi 25 millió fontos (11,7 milliárd forint) szerződést írt alá a királyság népszerűsítésére. Ellentmondásos a helyzet, mert a 2030-as vb-rendezésre közösen pályázna – Argentína részvételével – több dél-amerikai ország. Ugyanakkor Szaúd-Arábia Görögországgal és Egyiptommal szállna ringbe a rendezésért. Szóval több oldalról érheti „összfütty” Messit.

 

Letépett ajtóval szurkoltak

Letépte saját háza bejárati ajtaját a zsanérokról az egyik lelkes szaúdi szurkoló az Argentína elleni győztes gól után. A szaúdi szurkolók azt is lefilmezték, amint kigúnyolják Lionel Messit, és Cristiano Ronaldo gólörömét másolva ünnepelnek. „Csak a futball kelthet ilyen érzelmeket” – kommentálták a jelenetet.

 

Bojkottra szólít az angol futballista

Matt Le Tissier, a Southampton korábbi angol válogatott középpályása a világbajnokság bojkottjára és a FIFA-tagság felfüggesztésére kéri Angliát a OneLove karszalagos fiaskó miatt. Mint ismert, több válogatott csapatkapitánya akarta viselni a szivárványos karszalagot egy olyan országban, amely az azonos neműek kapcsolatát bünteti. A FIFA azonban sárga lapos büntetést helyezett kilátásba, így az országok meghátráltak.

(Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Futballban a franciák, bokszban az ausztrálok nyertek

Erőszakba torkollt A Franciaország-Ausztrália mérkőzés Melbourne-ben. Több ezren nézték a Federation Square-en a címvédő elleni meccset, ám a 4-1-es győzelmet ünneplő franciákra támadtak a Socceroos drukkerek. Volt némi ütésváltás, megdobálták és köpködték a francia zászlót lobogtatókat. A rendőrség kivizsgálja az eseménnyel kapcsolatban érkezett bejelentéseket.

Nem sokáig örülhettek a kenguruk EPA/JOSE SENA GOULAO PORTUGAL OUT

 

A mester párja is téma

A szemfüles újságírók a szaúdiak világraszóló győzelme után arról is cikkeztek, hogy a csapat edzője, Herve Renard színes egyéniség. Az 54 éves szakember a szenegáli válogatott egykori szövetségi kapitányának, Bruno Metsunak az özvegyével él együtt. Szenegál – csakúgy, mint most Szaúd-Arábia – a 2002-es vb nyitányán 1-0-ra verte a a címvédő Franciaországot.

Szexmentes a csoportkör

Nemhogy a szexet, de még a feleségekkel, barátnőkkel való találkozást is megtiltották az angol válogatottnak. A csoportkör végéig a szállodai „buborékban” kell maradniuk a játékosoknak. A tucatnyi hölgy az urak szállodájától tíz mérföldnyire lévő HMS WAG-nak becézett (a WAG a Wifes and girlfriends, azaz feleségek és barátnők bevett rövidítése) tengerjárón mulatják az időt. Állítólag a Covid-fertőzés megakadályozása miatt van erre szükség. A továbbjutás nyilván immúnissá tesz a Covid ellen...

 

A sörös szállodából is ki akarták tiltatni a sört

Katar az utolsó pillanatban nemcsak kitiltotta a Budweiser sört a stadionokból, de az amerikai cég saját szállodájából is megpróbálták eltávolítani. A Sportsmail értesülései szerint a söreladásokról folytatott feszült tárgyalások során a dohai kormányzati vezetők meg akarták tiltani az ital felszolgálását a W Hotelben, amelyet a vb alatt az amerikai sörgyár vett birtokba. Végül sikerült rávenniük a házigazdákat, hogy adjanak engedélyt.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére