Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itthon is idegenben a magyar kupacsapatok

888.hu

2016.06.30. 12:28

A magyar válogatott Eb-szereplése után a magyar kupacsapatok bizonyíthatnak. A számukra ma rajtoló labdarúgó nemzetközi kupákban azonban nem lesz könnyû dolguk a magyar együtteseknek, mivel az itthon játszók közül ketten is idegenben lépnek pályára stadionjuk építése miatt.

Három magyar labdarúgó kupacsapat szerepésével a magyar klubok számára is megkezdődik a 2016/2017-es nemzetközi idény. Az MTK Kazahsztánban, a Debrecen San Marinóban kezd az EL-selejtezőben, míg a Videoton moldáv ellenfelét fogadja.

Az Európa-bajnokság nekünk magyaroknak tehát már a múlt, de reméljük, hogy klubszinten a jelen nem a múltat idézi majd, már ami a nemzetközi kupaszereplést illeti.

Sok sikerben ugyanis az elmúlt években nem volt részünk. A Videoton és a Debrecen Európa Liga ill. Bajnokok Ligája csoportkörös szereplése már a múlté, de most nagy szükség lenne hasonló teljesítményre legalább az egyik csapatunktól.

Ugyan a mai nap az Európa Liga selejtezőkről szól, de nem feledjük, hogy a Ferencváros a BL-selejtezőjében érdekelt, feltéve, ha valóban játszik majd az albán bajnok Skenderbeu ellen. Mint az ismert, a klubot az UEFA bundázásért egy szezonra kitiltotta a nemzetközi sorozatokból, a döntés ellen fellebbezett a Skenderbeu a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál, a CAS-nál. A testület július 5-én vagy 6-án dönt az albánok sorsáról, ha helyben hagyják az UEFA döntését, a Fradi továbbmegy a BL harmadik selejtezőkörébe.

Az EL-ben azonban még a második kört is meg kell élni, ráadásul egyik csapatunk sem játszik hazai pályán ma délután. A Sóstói Stadion újjáépítése miatt a Videoton Felcsúton, hasonló okokból, de a Hidegkuti Stadion építése miatt a jövő heti visszavágón az MTK Gyirmóton játssza majd hazai mérkőzését az első selejtezős körben. 

Továbbjutás esetén az EL-selejtező második fordulójában a Videoton a szerb FK Cukaricki és a kazah Ordabaszi Simkent párharcának továbbjutójával találkozik. 

A Debrecen következő ellenfele a fehérorosz Torpedo-Belaz Zsodino lehet. Az MTK az elmúlt idényben EL-főtáblás azerbajdzsáni FK Qabala és a grúz Samtredia párharcának továbbjutójával játszhat. A mai mérkőzések visszavágóit július 7-én rendezik.

A mai magyar El-selejteződ program: 

16:00  Aktobe: FK Aktobe (kazah) - MTK Budapest

18:00  Felcsút: Videoton FC - FC Zaria Balti (moldovai)

20:30  Serravalle: La Fiorita (San Marinó-i) - Debreceni VSC-TEVA

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére