Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ilyen egy falusi meccs a panelházak között

Pörge Béla

2018.09.11. 18:30

Ezúttal olyan következik a Pörge szurkol címû sorozatunkban, amire már régen volt példa, hiszen errõl a pályáról még nem írtam.

Az elmúlt két évben nem voltam Rákosmentén meccsen, és az a helyzet, hogy a vasárnapi RKSK–SZEOL sem győzött meg arról, hogy a következő két évben ez másképpen legyen. Persze jól szórakoztam, de az NB II. és az NB III. ennél sokkal jobb mókákat is rejt.

Igaz, amikor legutoljára az RKSK-pályán voltam, akkor a Honvéd játszott ott kupameccset, az nyilván sokkal nagyobb buli volt. Érdekesség, hogy arról a mérkőzésről hazafelé tartva fogant meg a gondolat bennem, hogy el kellene indítani egy ilyen sorozatot, tehát valahol mégiscsak kötődik a Pörge szurkol Rákosmentéhez.

Ezúttal egy vasárnapi NB III-as találkozóra néztünk ki egy helyi jóbarátommal. Ha nemrégiben Csepelről azt írtam, hogy a világ végén van, akkor ez nem tudom, hogy hol... A pálya Rákoskeresztúron, a Szent Kereszt tér közelében található.

Az NB III-ban meglepő módon a belépés ingyenes, igaz, tulajdonképpen egy falusi focipályáról van szó. A büfé is egy bodega, melyben 350 forintért kapni egy doboz Stefflt, más sör nem volt.

A kezdés után hamar megállapítottuk, hogy itt sajnos nincs hangulat. 100-150 néző azért összeverődött, ami a Blasz egyben vagy a megye egyben nem is lenne olyan vészes, NB III-ban viszont kevés. Az első félidőben beszólásokat sem sikerült feljegyeznem, és a játék is elég gyenge volt. Egyedül néhány hangulatképpel tudtam szórakoztatni magamat.

Az árnyékos oldalon nem volt büfé, a szünetben pedig nem volt kedvünk átmászni egy újabb Stefiért, így egy sörrel hoztam le ezt a meccset.

A második játékrészben már történtek értékelhető dolgok a pályán és mellette is, utóbbi főleg annak volt köszönhető, hogy három ultra (két éve a Honvéd ellen többen voltak, akkor még piró is volt) mellett megtaláltuk a legnagyobb formát a szurkolók között.

Emberünk egy ősrégi szatyorral jött ki a meccsre, melyben egy Szegedi márkájú sört tárolt, azt iszogatta. Közben pedig végig vigyorogva értékelte a látottakat, beleértve a női partjelzőt. A bókok egy idő után elfogytak, ennek a pályán történtek voltak az okai.

Az 54. percben a SZEOL megszerezte a vezetést, mindezt úgy, hogy odáig teljesen kiegyenlített volt a játék. Ezután egyre inkább elszaporodtak a bírózások, de a klasszikus "Mi a f888szt fújsz a k888va anyádat?!" mellett sok érdekeset nem hallottam, bár az kifejezetten cuki volt, amikor a három ultra "Sün! Sün! Sün!" kiabálással körítve a rendőröket szidta, miközben természetesen nem volt rendőri biztosítás a meccsen. Egészen a 80. percig, amikor egy kisebb kakaskodás alakult ki az egyik szögletzászlónál, természetesen pont a hazai "kemény mag" előtt.

A végén a SZEOL kapott szabadrúgást, amiből gól is lett, ezzel eldőlt a meccs.

Miért nem mész valami diszkóba a g888cibe?"

– kérdezte fel a kedvenc szurkolóm a partjelző hölgyet, majd mogorván beleivott a sörébe. Szegény, pedig egészen idáig jó kedélyű volt...

Pár perccel később a SZEOL újabb gólt szerzett, ekkor elindultunk haza. Természetesen ahogy kiértünk, szépített az RKSK, csak sikerült egy gólról lemaradni.

Összességében nem volt rossz móka ez a meccs, de Budapesten számos sokkal érdekesebb focipálya található, Rákosmente legfeljebb annyiban érdekes, hogy kifejezetten falusias hangulatú az egész közeg, mindezt úgy, hogy panelházak gyűrűjében fekszik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére