Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így maradt el a hétvége legnagyobb verekedése!

Pörge Béla

2019.12.02. 16:45

Véget ért az idei évre az NB III., ezt sajnos nem sikerült megünnepelni.

Vasárnap a Felcsút második csapatát fogadta a III. kerületi TVE a harmadosztályban. Ahogyan arra számítottam, ezen a találkozón voltak a legkevesebben a szezonban Óbudán, ám mégis a szurkolók miatt volt érdekes ez a hétvége.

A múlt héten alakult egy Ultras Puskás Akadémia nevű, nyilvánvalóan troll Facebook-oldal. Néhányan úgy gondoltuk Kerület-szurkolók, hogy jó poén lenne őket kihívni ustawkára. Sajnos megdöbbentően sokan vették komolyan a felhívást, pedig eleve a kihívott fél, és maga a poszt is teljesen egyértelműen poén, trollkodás volt.

Szerencsére vasárnap aztán bebizonyosodott az, amit eddig is mindenki tudott: olyan, hogy felcsúti ultra, vagy egyáltalán olyan, hogy Felcsút-szurkoló, egyszerűen nem létezik. Csapat sajnos mégis van ott, kettő is, a Kerületke pedig a második csapattal játszott az NB III. 17. fordulójában.

Egy győzelemmel a többi eredmény megfelelő alakulása mellett élen telelhetett volna a TVE, de az Érd természetesen hozta a meccsét. Ez volt a kisebb baj, a nagyobb pedig a Kerület második félidei játéka volt: pedig jól kezdődött a mérkőzés, Czvitkovics már a hetedik percben vezetést szerzett, és később is remekül játszott. Az első félidőben még két-három óriási ziccere volt a Kerületnek, míg a felcsútiak egyszer sem alakítottak ki komolyabb helyzetet. Az eredményjelzőn azonban 1–0 állt, és ez némi aggodalomra adott okot.

A második félidő eleje hasonló játékot hozott, majd sajnos egyre inkább egy szenvedéssé vált az egész. Úgy tűnt, az óbudaiak beletörődtek abba, hogy hiába a helyzetek, csak egy gólt sikerült rúgni, így inkább megpróbálták kihúzni a végéig az egygólos előnnyel, míg a felcsútiak a hajrában kezdtek erőre kapni, Jeszenszky több nagy védést is bemutatott.

Aztán bekövetkezett az, amire talán minden magyar fociban jártas olvasó számított a fenitek után.

A 90. percben egy gyors támadás után egy felcsúti játékos lábáról lecsúszott a beadás, és a kapuba hullott. Jeszy védhette volna, ha számít rá, de nyilván nem oda várta a labdát, ilyen a kapussors... Egy szétnyert meccset engedett ki a kezei közül a Kerület, ami sokba kerülhet még a végén, igaz, négy pont csak a hátrány az Érd mögött, nem lehetetlen a feljutás. Csak a bajnoki cím megszerzésébe nem igazán férnek bele az ilyen botlások...

Egyébként maradt még egy fellépése a Kerületnek 2019-re, de az időjárás alapján egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy szerdán délben tényleg megrendezik a III. kerületi TVE–Vasas Magyar Kupa meccset a legjobb 16 közé jutásért..

Az MLSZ-nél nem számoltak azzal, hogy decemberben ilyen idő is lehet, így simán raktak kupafordulót december 4-ére. A kép hétfői, azaz másodikai.

Az óbudai pályamunkások szaktudását természetesen nem vitatom, de csodát ők sem tudnak tenni, így tényleg az időjárás kezében van a meccs sorsa. Pedig olyan jó lenne szépen zárni az évet!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére