Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így kezdõdött a világ második legjobb bajnokságának idei szezonja!

Pörge Béla

2017.08.01. 11:28

A hétrõl hétre jelentkezõ meccsbeszámolónk legújabb része, Pörge szurkolt!

A vizes vébé utolsó napjaiban az NB I mellé már az NB II is elkezdődött, nem ért volna rá még egy hetet. Na mindegy, azt a lehetőséget nem hagyhattam ki, hogy közel húsz év után ismét harmadosztálynál rangosabb meccset rendeztek a III. Kerület sporttelepén.

Sajnos nem a TVE jutott fel az NB II-be, hanem a Vác tartja ott a hazai meccseit. A váciak stadionja nem alkalmas a másodosztályra, erről az abszurd helyzetről korábban itt írtunk. A csapat tavaly Dunaújvárosban játszotta a hazai mérkőzéseit, de az idei szezonra már ki tudták bérelni az időközben felújított óbudai létesítményt.

Az első fordulóban a Soroksár látogatott Óbudára, így hiába játszott egy vidéki és egy budapesti csapat egymással, a Vácnak szurkoltam.

A párhuzamosan zajló, magyar érdekeltségű úszóversenyek ellenére egész sokan kilátogattak a Hévízi útra, a főlelátó megtelt, de a vendégoldalon is voltak páran, igaz több soroksári a hazai oldalt választotta.

A pálya szélén valóságos legendák foglaltak helyet, váci oldalon Nagy Tibor, míg a vendégeknél Lipcsei Péter. Utóbbi már a nyolcadik percben méltatlankodott, így több deathmatch is lezajlott közte és a tartalék játékvezető között, aki nem más volt, mint – a keményvonalasabb olvasóink számára az Angard című műsorból is ismert – Böcskei Balázs politológus-spori.

Maga a meccs sajnos nem hozott ennyi izgalmat, a Vác dominált az első félidőben, de gól nem született. Szerencsére az ivószünetre pont akkor került sor, amikor Hosszú Katinka úszott, így többen is átmentünk a büfébe. Volt, aki meg is jegyezte a szám közben, hogy Katinka lesen van.

A III. Kerületi TVE pályáján valóságos deluxe büfé található, a hatalmas képernyős tévéken most a vizes vébét, békeidőben az ellenfelek meccseit lehet követni úgy, hogy közben tökéletesen rálátni a pályára. A sör pedig a szokásos szintet és árat hozza, 450 forint a Soproni.

A második játékrész sem hozott sok érdekességet, a Soroksár egyszer eltalálta a kapufát, de a Vácnak is akadtak nagyobb helyzetei, gól viszont nem esett. A félidő legérdekesebb jelenete az volt, amikor a váci kapust ápolni kellett, ugyanis a váci orvos egy csinos hölgy volt, akinek a pályára lépését nagy üdvrivalgás fogadta.

Nekem is fáj a lábam"

— kiabálták többen is, mások csak tapsoltak.

A bíró ezúttal elkerülte a komolyabb szidalmazásokat, pár beszólás érkezett csak a lelátóról, de annál érdekesebb volt a soroksári ultrák rigmusa, ami a fanatikusabb meccsre járóknak biztosan ismerős, részben:

álé, áléééé, nem érdekel máááás, csak a nagy csöcsök, a hideg sör és a Soroksááár!"

Van ennek több verziója, de ezt még úgy is imádtam, hogy a Soroksár nem a szívem csücske.

Összességében a 0—0 ellenére is azt mondom, megérte kimenni erre a találkozóra, főleg, hogy a III. kerület sporttelepén rendezték. Most következik egy kis szünet a beszámolók sorában, aztán indul végre az NB III is augusztus közepén!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére