Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így értékelte Cristiano Ronaldo és a portugál sajtó a vasárnapi mérkõzést

Nagy Gábor

2017.09.04. 11:58

Portugál sajtóvisszhang a vasárnapi világbajnoki selejtezõ után: agresszív volt a magyar csapat, Cristiano Ronaldo pedig már elõre tekintett.

"Csak még kettőt!" – utalt a hátralévő portugál mérkőzésekre az A Bola, amely hozzáteszi, az andorrai találkozó csupán felvezeti majd a svájciak elleni "döntőt", amely az egyenes kijutásról dönt minden valószínűség szerint.

"Fejesek" – írta a Record, amely szerint a portugál együttes felvette a kesztyűt az agresszív magyarokkal, a megfelelő időben talált be, majd magabiztosan őrizte meg az előnyét.

"Vér, verejték és Silva" – foglalja össze címszavakban a portugál sikert az O Jogo. A portugál újság szerint Pepe és Cédric is áldozatul esett a magyar könyököknek – Priskin Tamás és Dzsudzsák Balázs megmozdulását a portugál szövetségi kapitány, Fernando Santos sem hagyta szó nélkül.

Nagyon nehéz mérkőzés volt, bár a harmincadik percig messze mi voltunk a jobb csapat. Jól szervezetten, az ellenfélre nagy nyomást helyezve futballoztunk, volt hat-hét lehetőségünk. Aztán jött a kiállítás, és nem tudom, miért, de belementünk a magyarok agresszív játékába, a félidő hátralévő részében elveszettek voltunk”

– mondta Santos. Majd így folytatta:

A szünetben felhívtam a játékosaim figyelmét pár dologra, szerencsére hamar betaláltunk a folytatásban. Végig irányítottunk, és bár 1–0-nál mindig vannak kétségek, kézben tartottuk ezt a nehéz találkozót."

A portugálok klasszisát, Cristiano Ronaldót is megszólaltatta a lap, aki már a következő összecsapásra tekintett előre.

Nagyon fontos, hogy már az Andorra elleni meccsről beszéljünk, mert ez a két idegenbeli találkozó nagyon nehéznek ígérkezik. A magyarok ellenit letudtuk, de Andorrában ők például kikaptak, míg Svájc éppen csak nyerni tudott, nekünk sem lesz könnyű dolgunk. Az andorrai stílus nem fekszik az ellenfeleknek, ráadásul három nappal később Svájccal játszunk, fel kell kötni a gatyánkat"

– mondta Ronaldo.

"Tízemberes magyar csapat, de Portugália is szenvedett" – a Público című napilap kiemeli, hogy válogatottjuk már nem végezhet a playoffhelynél lejjebb, ám ezt nem könnyű mérkőzésen érte el.

A cikk szerint a portugálokat meglepte, hogy Szalai Ádám sérülése után két csatárral kezdett a magyar együttes, valamint Nagy Ádám mellőzésére sem számítottak. Portugál részről Danilót és Joao Moutinhót emelik ki, Gelson Martins játékát azonban negatív kritikával illetik – akárcsak magyar részről Priskinét.

(Nemzeti Sport)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére