Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hosszú kihagyás után visszatér Klicsko nagyszájú legyõzõje, Tyson Fury

Horváth József György

2018.06.07. 19:55

A Tyson Fury-Sefer Seferi meccsrõl Bozai Gyula mondta el véleményét.

A korábbi nehézsúlyú, Tyson Fury közel 2,5 éves kihagyás után szombaton újra szorítóba lép. Fury (akit Cigány Királynak becéznek a bunyó világában) 2015 novemberében lépett utoljára ringbe, akkor Vladimir Klicskót győzte le egyhangú pontozással és szerezte meg az IBF, IBO, WBA (Super) és WBO világbajnoki öveket. Fury azóta depressziója, drogproblémái és eltiltása miatt abbahagyta az aktív bunyót. Az év elején azonban bejelentette visszatérését és gőzerővel készül arra, hogy újból a csúcsra érjen. Elmondása szerint edzőt és életmódot is váltott és biztos sikerében. Magabiztosságát tükrözi, hogy a jelenlegi IBF, IBO, WBA, WBO nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshuát és a WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wildert is kihívta. A világbajnoki címmérkőzésig azért még várnunk kell, elsőként a szombati ellenfelét kell megvernie.

Június 9-én a Svájcban élő, albán származású Sefer Seferi (23-1; 21 KO) lesz Tyson Fury (25-0; 18 KO) ellenfele. A 39 éves Seferi szép mérleggel rendelkezik, de eddigi mérkőzései nagy részét cirkálósúlyban vívta, Fury ellen pedig egy tíz menetes nehézsúlyú mérkőzésen fog kiállni. Eddigi 24 mérkőzéséből mindössze egyszer kapott ki, akkor Manuel Charr (31-4; 17 KO) ellen veszített pontozással épp egy nehézsúlyú mérkőzésen – írja a BoxTV.

A mérkőzés kapcsán a korábbi kiváló cirkálósúlyú ökölvívót, Bozai Gyulát kérdezte a BoxTv, akinek személyes tapasztalata is van Seferivel. Bozai Gyula még 2012-ben lépett ringbe Seferi ellen. Bozai szerint Seferi igazi bajnokjellem, aki mindent meg fog tenni a győzelemért. Bozai elmondása szerint Seferi verekedős, belemenős stílusából adódóan egy jó meccsre számít, amíg bírja Fury ellen, de szerinte túl nagy a méretkülönbség a két bunyós között.

Fury kb. 20 centivel magasabb, és korábbi súlyát figyelembe véve legalább 20 kg-mal nehezebb is, mint Seferi. Ez akkora különbség, amit nehéz áthidalni még egy nagyon jó bunyósnak is.

Győzelmi esélye akkor lehet Seferinek, ha sikerül ráerőltetnie a saját bunyóját Furyra. Seferi saját súlyán belül nagy ütő, nagyon jó KO-aránnyal (88 %) rendelkezik, ha esetleg sikerül ütőtávon belülre kerülnie vagy féltávba, és ott sikerül verekedésre kényszerítenie Furyt, akkor meglepheti, de erre elég kicsi az esély"

– vélekedett Bozai Gyula a BoxTv-nek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére