Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hosszú Katinka a római Eb után visszavonul

888.hu

2022.01.12. 17:00

Befejezi aktív pályafutását Hosszú Katinka. Az Index információi szerint a háromszoros olimpiai bajnok úszó még két világversenyen elindul, de a 2024-es párizsi olimpián már nem áll rajtkőre a most 32 éves úszónő.

 

A háromszoros olimpia-, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok úszónő a májusi fukuokai világ-, valamint az augusztusi római Európa-bajnokságon még elindul, aztán befejezi a versenyszerű úszást. A döntés nem érte derült égből villámcsapásként a sportághoz közel állókat, hiszen Katinka számára – kár szépíteni – nem éppen fényesen sikerült az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia, ahol csak árnyéka volt korábbi önmagának (400 vegyesen 5., 200 vegyesen 7. lett).

A Magyar Úszó Szövetség nem cáfolta a portál információját; megerősítették, hogy az úszónő nagy bejelentésre készül, de annak tárgyát nem részletezték.

Hosszú Katinka azonban így is az úszás felejthetetlen óriásai közé tartozik, akinek a 2012-es londoni olimpián a 400 vegyesen elért 4. helyezése után indult meg igazán a karrierje. Akkori edzőjével és férjével, Shane Tusuppal új, a versenyzést előtérbe helyező stratégiát dolgoztak ki. Eddigi pályafutása során 3 olimpai, 9 világ-, és 15 Európa-bajnoki aranyérmet nyert,

Tokió, 2021. július 25.Hosszú Katinka a nõi 400 méteres vegyesúszás döntõje után a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 25-én. A címvédõ magyar sportoló az ötödik helyen végzett.MTI/Kovács Tamás

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére