Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hosszú és Verrasztó is döntõs 400 méter vegyesen

Sümeghi Lóránt

2017.07.30. 13:58

Hosszú Katinka a legjobb, Verrasztó Dávid a harmadik idõvel jutott a 400 méter vegyes esti döntõjébe, míg a Bohus Richárd, Gyurta Dániel, Milák Kristóf, Kozma Dominik összeállítású 4x100 méteres férfi vegyesváltó hatodikként várja a finálét vasárnap a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság zárónapján.
Hosszú mellett Jakabos Zsuzsanna volt érdekelt 400 méter vegyesen.

Az előfutamokban két magyar közül elsőként Jakabos lépett rajtkőre: a 28 éves úszó végül a hatodik helyen csapott célba 4:41.40-es idővel, amely elmaradt idei legjobbjától.

Az volt a célom, hogy a mellettem lévőt megelőzzem, ez sikerült, ennek örülök, de így is sokan előttem végeztek. Nagyon kemény volt, de kiúsztam magam. Este szurkoljunk nagyon Katinkának!"

– mondta rendkívül sportszerűen Jakabos.

Õt követte a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú, aki Róma, Barcelona és Kazany után sorozatban negyedik vb-sikerére készül ebben a számban. 

A hazai közönség előtt már minden éremfajtából egyet-egyet szerzett klasszis azonnal az élre állt, mellúszásban azonban a 6-os pályán úszó japán Simizu Szakiko megelőzte. Gyorson Hosszú ellépett, és érvényesítette a papírformát, egy testhosszal 4:33.90-el - ez csak két tizeddel rosszabb idei legjobb idejénél - ért célba.

Férfi 400 méter vegyesen Verrasztó és Gyurta Gergely indult.

Gyurta a harmadik, Verrasztó pedig a negyedik előfutamban kapott helyet, előbbi csak két embert előzött meg, legjobbjától több mint hét másodperccel elmaradva futamában így a nyolcadik, összesítésben a 18. lett.

Ezt követően Verrasztó az 5-ös pályán a szám olimpiai bajnoka, a japán Hagino Koszuke mellett állt rajtkőre, s kiváló versenyzéssel, egy testhossz előnnyel, 4:11.89-es idővel diadalmaskodott.

Azt hittem, hogy a japán gyorsabban fog menni, de nem gond, hiszen ott vagyok a döntőben"

– mondta Verrasztó, aki hozzátette, nem az volt a nehéz, hogy az eddigi hat napon nem úszott, hanem az elmúlt egy év.

Õket a 4x100 méteres női vegyesváltó követte.

A Burián Kata, Sztankovics Anna, Szilágyi Liliána, Molnár Flóra összeállítású együttes 4.03.08 perces országos csúccsal a tizedik helyen zárt, így nem jutott az esti döntőbe.

Az előfutamok zárásaként a Bohus Richárd, Gyurta Dániel, Milák Kristóf, Kozma Dominik összeállítású 4x100 méteres férfi vegyesváltó 3:33.35-ös idővel – amely csak bő három tizeddel marad el az országos csúcstól – futamában a negyedik lett, de így is a hatodik helyen várhatja a finálét, amely a világbajnokság utolsó versenye lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére