Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Horrorisztikus balesete után halmozza az érmeket Alex Zanardi

888.hu

2016.09.16. 14:06

15 évvel elképesztő CART-balesete után előbb egy újabb paralimpia aranyérmet, majd péntek este egy ezüstöt is nyert a korábbi Forma-1-es pilóta, Alex Zanardi.

Az olasz már korábban is sokszor felhívta magára a figyelmet azzal, hogy súlyos sérülései – mindkét lábát amputálni kellett, miután 2001-ben a lausitzringi versenyen súlyos balesetet szenvedett a CART-sorozatban – remek sporteredményeket ért el. Most már azonban háromszoros paralimpiai bajnoknak is vallhatja magát. 

Rióban kézi hajtású kerékpárral lett előbb legyőzhetetlen, majd dobogós.  Zanardi már korábban, a 2012-es londoni játékokon is nyert három érmet. Most csütörtökön 

a H5-ös osztályban győzött, amivel már háromszoros paralimpiai bajnoknak, majd nem sokkal később ötszörös érmesnek is vallhatta magát.

Pénteken ugyanis Alex Zanrdi a H5-ös osztály országúti versenyén másodikként ért célba, a dél-afrikai Ernst van Dyk mögött. Zanardi elégedett volt a második helyezéssel is:
 

Mindent beleadtam, amit csak lehetett. Nem tudom, hogy a verseny típusa miatt volt, vagy a korom miatt, vagy mert keveset aludtam… de másodikként értem célba és nagyon boldog vagyok! Tizenöt évvel ezelőtt újjászülettem. Annyira nem is rossz egy ezüstérem erre az évfordulóra. Ennél többet nem is kívánhatnék. Csak egy csókot a feleségemtől és egy puszit a fiamtól, amint hazaérek” 

– mondta el a Chanel4-nak boldogan a korábban kétszeres CART-bajnok Alex Zanardi.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére