Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: Mick Schumacher a Ferrarié

Csordás Bettina

2019.01.19. 19:33

Hivatalossá vált Mick Schumacher és a Ferrari együttmûködése: a 19 éves versenyzõ a jövõben apja volt világbajnok csapatának utánpótlás-akadémiáján pallérozódik tovább, így F1-es lehetõségek sora nyílik meg a kis Schumi elõtt.

A hetekben felröppent pletykák végül beigazolódtak, szombaton hivatalossá vált, hogy Mick Schumacher apja világbajnok csapatához, a Ferrarihoz igazolt. A 19 éves német pilóta a következő időszakban a Ferrari akadémiáján vélhetően a legjobb kezekben lesz, ami sokakban deja vu-t kelthet, Mick számára pedig egy dicső Forma-1-es pályafutást is előrevetíthet.

Az olasz márka hivatalos közleményben jelentette be, hogy aláírták szerződésüket, melynek értelmében a Forma-3-as Európa-bajnokság 2018-as bajnoka csatlakozik junior-programjukhoz.

A Scuderia és a Schumacher név újból egymásra talált.

Michael Schumacher fia apja útjára lépett. A hétszeres világbajnok neve a Ferrarinál aranyba van foglalva, Michael az istállónál töltötte pályafutása legnagyobb részét, s velük érte el legnagyobb sikereit 5 bajnoki címmel és 72 futamgyőzelemmel.

Mattia Binotto a Ferrari csapatfőnökeként beszélt Mick és a Ferrari összekapcsolódásáról. 

Egy olyasvalakinek, mint én, aki már a születésétől kezdve ismerem őt, kétségkívül különleges pillanat érzelmi szempontból, hogy a Ferrarinál üdvözölhetem Micket. Viszont mi nem emiatt, hanem a tehetsége, az emberi oldala és a szakmai képességei miatt választottuk őt, melyek már mostanra, a fiatal kora ellenére is felismerhetőek nála” 

– fogalmazott a Ferrari újdonsült csapatfőnöke.

Izgatott vagyok, hogy a Ferrari együttműködésre lépett velem, és hogy a motorsportos további jövőmet pirosban képzelhetem el, része leszek a Ferrari versenyzői akadémiájának és a Ferrari családnak. Ez egy újabb lépés számomra a helyes irányba, és csakis profitálhatok abból az elképesztő mértékű tapasztalatból, ami őket jellemzi. Biztosra vehetik, hogy mindent kihozok belőle, ami csak segíthet az álmom, a Forma–1-ben való versenyzés elérésében” 

– ígérte Mick Schumacher.

A mostani megállapodás valóban számos új lehetőséget nyit meg a fiatal német pilóta előtt. Idén is négy évközi tesztnapot rendeznek a királykategóriában, melyekből kettőt a szabályok értelmében továbbra is két fiatal, kevesebb mint két F1-es versenyt teljesítő versenyzőnek kell adni, így ezekből egyet várhatóan Mick Schumacher fog megkapni. Tehát Mick idén már F1-es autót is tesztelhet. Emellett jó eséllyel részt vehet a Ferrari szimulátoros fejlesztőmunkájában, de meglévő szuperlicenc-pontjainak köszönhetően még arra is lehetősége nyílhat, hogy a pénteki szabadedzéseken próbálgassa apjától örökölt versenyzői affinitásait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére