Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: jön a nõi Forma-1

Pörge Béla

2018.10.10. 16:05

Új sorozat indul 2019-ben az autóversenyzés világában, jön a nõi Formula-1.

A 2019 májusában rajtoló női Forma-1 neve hivatalosan W Series lesz. Az alapítóatyák között található Adrian Newey, a Red Bull technikai főnöke, illetve a korábbi F1-es pilóta, David Coulthard.

A W Seriesnek a tervek szerint hat európai futama lesz 2019-ben, ezek egyenként harmincperces versenyek lesznek – írja a The Telegraph.

A női Forma-1 a szervezők szerint annak a lehetőségét teremti meg, hogy később a nők és a férfiak egy szériában mérhessék össze erejüket.

A W Seriesnél úgy gondoljuk, hogy a nők és a férfiak teljesen egyenlőek a motorsportban"

– mondták.

Tavaly októberben már írtunk arról, hogy Carmen Jordá tesztpilóta szerint szükség lenne a női F1-re. Ez akkor komoly vitát váltott ki az autóversenyzés világában, és most is megosztó témának számít, mert a női toppilóták inkább a férfiakkal együtt szeretnének versenyezni.

Korábban összesen öt nő jutott el odáig, hogy megpróbálja magukat kvalifikálni egy F1-es futamra. Hármuknak sikerült indulni is a futamon. Közülük kiemelkedik Lella Lombardi. Az olasz pilóta 13 futamon indult el, egyszer pedig pontot is szerzett az 1970-es években, így máig a legsikeresebb női versenyző a Forma-1-ben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére