Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

HIHETETLEN! Németország utolsóként kiesett a csoportjából

Pörge Béla

2018.06.27. 17:58

A Mexikót simán verõ Svédország nyerte az F csoportot, Mexikó második lett.

Délután az F csoport két meccsére került sor. Mexikónak a döntetlen is elég volt, a többieknek győznie kellett.

MEXIKÓ—SVÉDORSZÁG

Ahogyan azt várni lehetett, a svédek támadóan léptek fel, több komoly helyzetük is volt, de jelzésértékű volt, hogy a mexikóiak is szerezhettek volna gólt az első fél órában, azonban ez egyik csapatnak sem sikerült. A 30. percben egy mexikói védő felkarjához ért a labda, volt videózás, végül a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A szünetig nem esett gól, de jó volt az iram, mindkét csapatban benne volt a gól.

A második játékrész hasonlóan folytatódott, majd az 50. percben egy megpattanó lövés után az ötös sarkáról Augustinsson lőtt a kapuba, Ochoa csak belekapni tudott. A gól után is támadásban maradtak a svédek, hamar újabb két lövésük is volt, egyik sem talált kaput.

A 60. percben Berg kapott jó labdát, kicsit hosszan tolta meg, Moreno azonban rosszul csúszott be, amikor szerelni próbált; 11-est kaptak a svédek. Granqvist könyörtelenül bevágta a büntetőt, ezzel már 2–0 volt az állás a svédek javára, fél lábbal már továbbjutottak az északiak, Mexikó viszont így bajba került, egy német győzelem már az ő kiesésüket jelentette volna.

A 74. percben eldőlt a meccs, egy nagy bedobás után Alvarez elképesztően szerencsétlenül ért a labdába, a combjáról a kezét is érintve becsorgott a labda a kapuba, 3–0.

Az utolsó 10 percben már Mexikó próbált szépíteni, a svédek átadták nekik a területet, de igazán nagy tét nem volt, minden a másik meccsen múlt. Maradt a 3–0, Svédország megnyerte a csoportját, este eldől, kivel játszhatnak.

DÉL-KOREA—NÉMETORSZÁG

A németek nem estek neki Koreának, bár végig domináltak, de az első félidőben igazán nagy gólhelyzet nem adódott egyik csapat előtt sem. Dél-Korea kontrákra játszott, a németek sokkal többet birtokolták a labdát, de ez meddő fölénynek bizonyult.

Az első félidő következtetése az volt, hogy ennél sokkal több kell a németektől a továbbjutáshoz.

A második játékrész elején beszorult Korea, egyre nyomasztóbbá vált a német fölény. Kellett is a gól a Nationalelfnek, mert az 50. perctől a svéd gólnak köszönhetően a németek kiesésre álltak.

Az eddigi német meccsekhez hasonló volt a játék képe, a németek nyomtak, nyomtak, de csak nem jött össze nekik a gól, Dél-Korea közben kontrákból időnként komoly veszélyt alakítottak ki.

Az utolsó 10-15 percben már kockáztattak a németek, alig foglalkoztak a védekezéssel, csak mentek előre, de a helyzetek sorra kimaradtak. A 87. percben úgy tűnt, jön a szokásos forgatókönyv, és a németek begyötrik a győztes gólt, de Hummels egy jó beadás után fölé fejelt.

A 92. percben Dél-Korea egy szöglet után közvetlen közelről gólt szerzett, azonban videózás következett lesgyanú miatt. A labda azonban Kroostól került a gólszerző Kim Young-Gwonhoz, a bíró meg is adta a találatot. A hosszabbítás perceiben Neuer is felment, ennek meg is lett a böjtje, Son a 95. percben egy előrevágott labdát az üres kapuba gurított. Dél-Korea 2–0-ra győzött, de csak harmadik lett a csoportjában és kiesett, a címvédő Németország utolsó lett. A vébék történelmében még soha nem esett ki a csoportjából Németország.

Mexikó az E csoport győztesével, Svédország annak a négyesnek a második helyezettjével játszik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére