Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hét-nyolc aranyat szerezhetünk Tokióban

Jánosy Károly

2021.07.16. 16:15

Elindult ma Tokióba a 174 sportolót számláló magyar olimpiai csapat legnagyobb létszámú küldöttsége. A járvány miatt rendhagyó módon nézők nélkül rendezik meg a július 23-án kezdődő versenyeket, amelyeken a Magyar Olimpiai Bizottság vezérkara szerint 13 érem megszerzése lenne reális.

 

A járvány miatt a küldöttség tagjai több turnusban indultak, illetve indulnak Tokióba. A sportolók legfeljebb öt nappal a versenyük előtt érkezhetnek meg a játékokra, és legkésőbb két nappal azután el kell hagyniuk az olimpiai falut. A japán fővárosban 23 sportágban 167 magyar versenyző indul, plusz hét tartalék. Csakúgy, mint korábban, ezúttal is az úszóké a legnépesebb küldöttség – 34-en utaztak. A 174 fős létszám a 2004-es, athéni játékok óta most a legmagasabb, öt éve, Rióban 14 taggal szerényebb csapat áll rajthoz. A tokiói olimpiai csapatot 70 hazai egyesület sportolói alkotják.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint 13 érem megszerzése reális Tokióban. Nála jóval optimistább a Gracenote. Az amerikai sportadat-szolgáltató és -elemző cég eddig többé-kevésbé jól tippelte meg a nemzetek által szerzett érmek számát. Tokióban hét magyar aranyat jósolnak, amely eggyel kevesebb ugyan, mint az előző olimpián, ugyanakkor a 28 érem (7 arany, 8 ezüst, 13 bronz) 13-mal több, mint amennyi 2016-ban, Rio de Janeiróban volt.

Milák Kristófnak előre odaadnák az aranyérmet

S ugyan – állítólag – nem illik ilyesmivel terhet rakni a sportolók vállára, azért mi is tippeltünk, ki nyer aranyat.

Nos, nemcsak itthon, de a nemzetközi szaksajtó jeles képviselői is előre odaadnák az aranyérmet 200 méter pillangón a világrekorder Milák Kristófnak. Hosszú Katinka (400 vegyes) győzelme papírforma lenne, és Kapás Boglárka (200 pillangó) aranyérme sem okozna meglepetést.

Kajak-kenuban aratni szoktunk, most is így legyen: a női K4 500 méteren abszolút favorit Kozák Danuta pedig egyesben és Bodonyi Dórával is nyerhet aranyat.

A vívókra szintén számíthatunk, a kardozó Szilágyi Áron besöpörheti harmadik egyéni olimpiai bajnoki címét, és a csapattal is nyerhet.

Férfi vízilabda: az Eb-győztes gárda a világ bármelyik csapatának méltó ellenfele lehet a döntőben.

S ugye még nem számoltunk a meglepetésfaktorral, szóval bőven összejöhet 7-8 magyar arany. Sőt több is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére