Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hektikus meccs volt a horvát-dán

Bokor Gábor

2018.07.01. 22:53

Az unalmas spanyol-orosz meccs után nem hozott szégyent a világbajnokságra a dán és a horvát csapat küzdelme, pörgõs és izgalmas meccset játszottak.

Izgalmasan indult a meccs: a dánok egy szöglet utáni kavalkádban már az első percben megszerezték a vezetést. A horvátok ezután nem zuhantak össze, azonnal ellentámadásokat intéztek a dán hálóőr, Schmeichel kapuja felé, amit három perccel később, Mandzukic be is vett. 

Az öt perc alatt lőtt két gól után jogosan dörzsölhette mindenki a tenyerét, sok gólra volt kilátás. Bár jó volt a meccs és sok, nagy helyzetet ki tudtak alakítani a csapatok, nem sikerült gólt szerezniük.

Külön érdekes volt, hogy a második félidőre mennyire visszaesett a horvátok játéka. Csak az utolsó húsz percre tudták magukat összekapni. 

A második félidő egyébként jóval kiegyenlítettebb volt, mondhatni kicsit unalmas is lett.

Mivel az első 90 percben nem történt változás az eredményben, jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbításban a dánok játszottak jobban, a horvátok nagyon beszorultak a saját térfelükre, ahonnan nem is tudtak nagyon kitámadni. Egy-két távoli bombán kívül más izgalom nem nagyon történt. 

Aztán a hosszabbítás második részének utolsó perceiben óriási lehetőséghez jutottak a horvátok: egy kiugratás után felrúgták a kapu felé igyekvő csatárt, ami után büntetőt ítélt a játékvezető.

Az egész meccsen gyengén teljesítő Modric azonban elrontotta, vagy talán úgy is lehetne fogalmazni, hogy Schemichel védett óriásit. 

A tizenegyes-párbaj igazi drámát hozott.

Többen is kihagyták a büntetőjüket, a két kapust, Subasicot és Schmeichelt ki kell emelni, fantasztikusan játszottak mind a ketten. A horvát kapus 3 büntetőt védett, míg a dán kapus kettőt védett ki az utolsó, büntetőkből álló játékrészben. A horvátok az oroszokkal játszanak majd a negyeddöntőben! 

Holnap: 

Brazília–Mexikó

Belgium–Japán

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére