Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatalmas meccsen fordított és nyert Svájc Szerbia ellen

Pörge Béla

2018.06.22. 21:53

Két ellentétes félidõt láthattunk, a remek második félidei játékával megérdemelten nyert Svájc.

Szerbia sokkal vehemensebben kezdte a találkozót, először Sommer még nagyot védett egy fejes után, de már az ötödik percben vezetést szereztek a szerbek Mitrovic fejesével.

Az iram ezek után sem hagyott alább, a szerbek visszavettek, de volt veszély a játékukban, Mitrovic a 19. percben például kapura ollózhatott, fölé ment a labda. Svájc is próbálkozott, főleg ívelésekkel, de nem sokra mentek ezekkel, egy-két szögletből voltak még veszélyesek a kapura.

A 30. percben az addigi legnagyobb svájci helyzetet hagyta ki a jól kilépő Dzemaili. A labdát egyébként többet birtokolták a svájciak, de ezzel nem sokra mentek.

A szünet előtt még növelhette volna előnyét Szerbia, Tosic pár méterről fejelhetett volna a kapuba, de nem találta el a labdát. A hosszabbításban pedig Tadic lőtt kapura kapásból, nem sokkal ment fölé.

A második félidőt jobban kezdte Svájc, de a kapu előtt továbbra sem voltak pontosak, az 50. percben például Rodriquez bemutatta a "jó lövés, bedobás" tipikus esetét. Sőt, egy szöglet után megint Szerbia szerezhetett volna gólt, Mitrovic ezúttal fölé fejelt.

Xhaka az 52. percben egy irgalmatlanul nagy góllal egyenlített, egy lecsorgó labdát kb. 22 méterről kapásból bombázott be a hosszú sarokba. A gólöröme közben egyébként az őt addig kifütyülő szerb szurkolóknak az albán sast formálta a kezével (érdekesség, hogy a mérkőzés ezen szakaszában négy albán és egy boszniai horvát volt a pályán a svájci válogatottban, ami Szerbia ellen minimum pikáns).

A gól után feléledtek a svájciak, az 58. percben Shaqiri csavart kapura, a felső lécet találta el, szép jelenet volt ez is. Ezután kiegyenlítettebbé és feszültebbé vált a meccs, mindkét oldalon benne volt a gól a csapatokban, közben sok volt a reklamálás és a szabálytalanság is.

A hajrára mindkét csapat kinyílt, izgalmas volt a játék, tényleg bármelyik oldalon szinte bármelyik támadásban benne volt a gól, az utolsó percekben főleg svájci részről, a szerbek többször is beszorultak a kapujuk elé, néha viszont tudtak kontrázni, amiben szintén volt veszély.

A végén azonban pont Svájc nyerte meg a meccset kontrából! Egy szöglet után kivágott labdával lódult meg Shaqiri, végigvitte a labdát az ötösig, majd a kimozduló kapus mellett a kapuba gurított.

A hosszabbítás négy percében nem esett gól, Svájc 2–1-re nyert egy nagyon jó meccsen, a vébé eddigi legjobbjai között van ez a találkozó. Ezzel Svájc nagy lépést tett a továbbjutás felé, Szerbia pedig nehéz helyzetbe került.

Az utolsó körben Szerbia Brazíliával, Svájc Costa Ricával játszik, Svájcnak és Brazíliának 4-4, Szerbiának három, Costa Ricának nulla pontja van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére