Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hárspataki Gábor karatés szintén egy bronzéremmel lett gazdagabb!

888.hu, Origo

2021.08.06. 14:32

Ugyan vereséget szenvedett az elődöntőben, de ezzel az eredménnyel így is történelmet írt a tokiói olimpián.

 

Hárspataki ellenfele az elődöntőben az azeri Rafael Aghayev volt, aki 11-szer nyert Európa-bajnokságot, ötször pedig világbajnokságot.

Az azeri nagyon lazán kezdte az elődöntőt, tekintetével folyamatosan bűvölte Hárspatakit, majd fél perc után Aghayev kiemelte a magyart, és a földön megütötte, amiért három pontot kapott. Ezt követően Hárspataki ment előre, az azeri meg elmozgott, sokszor el is futkározott. Másfél perccel a vége előtt a magyar indított egy támadást, de Aghayev kilépett az útjából, és bevitt egy ütést, amivel 4-0-ra módosította az eredményt.

Egy perccel a vége előtt jött egy kis adok-kapok. Mindkét karatés bevitt egy rúgást, azonban Aghayev mavasi gerijére a videófelvételt visszanézve megadták a két pontot (6-0), míg Hárspatakiét nem találták szabályosnak.

Az utolsó percben a magyar karatés mindent megtett a szépítésért, de egy ütéssel ismét Aghayev szerzett pontot, ezzel pedig eldőlt a harc.

Minden időt egyik legjobb karatésa bejutott az olimpiai döntőbe, Hárspataki Gábor pedig bronzérmet nyert, és történelmet írt a tokiói olimpián.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére