Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hangolódj velünk a norvég-magyarra

888.hu

2015.11.12. 11:14

Színes anyaggal készülünk a pótselejtezõre.
Storck titkai

Igencsak titokzatos ember Bernd Storck. A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya a norvégok elleni Eb-pótselejtező előtt elárulta, hogy „a magyar szövetség nagyon sokat tett az élvonal és a másodosztály színvonalának emeléséért, nagy változások mennek végbe, így azok a klubok járnak jól, amelyek a fiatal magyarokat részesítik előnyben”.

Az ilyenkor klasszikus „nagy nyomás” szóösszetétel is elhangozott, de a kezdő csapatról kevés szó esett.

Egyelőre biztosnak tűnik, hogy Gera Zoltán „szuper” játékos, így ott lesz a csapatban, ahogy a „szürke nadrágos” Király Gábor is "szenzációs kapus", így a mérkőzésen századik válogatottságát ünnepelheti. Az pedig végképp újdonság, hogy egy oda-visszavágós pótselejtező nem egy meccsen dől el. No és hogy mit gondol a kapitány arról, milyen erős is valójában a norvég válogatott:

Az majd a pályán kiderül”

– mondta a szakember.

 

Aki nem tud norvégül...

Aki nem tud angolul, az bizony nem kérdezhetett Per-Mathias Högmotól, a norvég labdarúgó válogatott szövetségi kapitányától a magyarok elleni Eb-pótselejtező előtt egy nappal.

Sőt, aki nem tud norvégul, annak fogalma sincs, mit válaszolt a szakember a norvég újságírók kérdéseire, ugyanis azokat nemhogy magyarra, de angolra sem fordították le.

Ha a norvég kapitány 16 év böjt után kivezetné az északi csapatot a kontinensviadalra, ez sikereit tekintve csak második lenne a sorban, lévén hogy 2000-ben olimpiát nyert. Igaz, a női csapattal.

A norvég edző elmondása szerint sikerként könyveli el, hogy felébresztette a norvég focit egy 16 éves álomból, ami alatt lényegében nem követték a nemzetközi trendet, én nem neveltek játékosokat.

(Miközben ezeket elmondta, a válogatott Stefan Johansen majdnem elaludt mellette.)

És hogy mit vár a magyar csapattól?

Nos, védekezésben spórolós játékot.

Csányi Sándor a csapaton tartotta a szemét!

Oslóban, a labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező helyszínén, az Ullevaall Stadionban tartotta a mérkőzés előtti utolsó edzését a magyar válogatott, melyet Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is a helyszínen tekintett meg.


 

Futballfanatikusok

Cikkírónk Oslóban a magyar csapat drukkereivel is szóba elegyedett.

Azért ahhoz kell egy magas fokú futballfanatizmus, hogy valaki 2-0-s magyar vereséget tippeljen a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtező előtt, majd fogja magát és elutazzon Oslóba, hogy a helyszínen drukkoljon a válogatottnak...

Ez inkább a realizmus"

– mondta Mihály, aki Monorierdőről utazott a norvég fővárosba, két albertirsai barátjával, Péterrel és Attilával.

A futballfanatikusok elmondták, hogy ez nem a mérkőzésről szól. Tegnap éjjel például megtapasztalták a helyi vendégszeretet, a helyi italokat. Sőt, kijelentették: csak a válogatott miatt nem is utaznának ennyit.

A lényeg, hogy együtt vagyunk, jól érezzük magunkat. Ahogy mondani szokták: jók ezek a túrák, csak azok a fránya mérkőzések ne lennének."

A történet egészéhez hozzátartozik, hogy Attila 1-1-es döntetlent, míg Péter – igazi fanatikusként – 3-1-es magyar győzelmet tippelt a mai mérkőzésre

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére