Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha mindent visz a Fradi-Újpest, kit érdekel a többi derbi?

Nagy Gábor

2018.10.04. 19:30

Külföldön is tarolt a magyar derbi. A francia La Grinta minden héten összegyûjti a világ stadionjainak legemlékezetesebb szurkolásait. A múlt szombati Ferencváros-Újpest-mérkõzés olyan meccseket szorított maga mögé, mint a CSKA Sofia-Levski Sofia, a Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund, a KF Tirana-Partizani Tirana vagy a Hamburg SV- St. Pauli.

Kétség sem fér hozzá, igazi futballünnep zajlott a Groupama Arénában múlt szombaton. A Ferencváros telt ház (bő 20 ezer ember) előtt fogadta ősi riválisát, az Újpestet. A hazai szurkolók nagyon odatették magukat, végig ment a szurkolás, jöttek a rigmusok szép számmal és néha még egy kis piró előfordult a lelátókon. A vendégek is igyekeztek, mondhatni, nem érhette szó a ház elejét náluk sem. De a lényeg az, hogy a 224. derbit a zöld-fehérek nyerték 1–0-ra, tovább javítva mérlegüket az ősi rivális ellen. Hát igen, a zöldpokolban nincs apelláta!

A Fradi-ultrák, azaz a B-közepesek 90. évfordulójukat ünnepelték a meccsen, ezért a kezdőrúgás előtti egész stadionos koreográfián („élőkép”) a logón, a zöld, a fehér és a fekete színeken kívül megjelent a Fradi-sas is. A lilák is hoztak jó nagy drapit, melyen a WC-deszkára hasonlító „új címer” helyett a régi, a klub hagyományait méltán őrző jelkép volt látható.

 

A lelátói élettel foglalkozó francia lap, a La Grinta ezen a héten is kiadta TOP 10-es listáját, amely élén a Fradi-Újpest végzett, megelőzve számos neves európai futballrangadót. Ezt szemlézte a csakfoci.hu.

 

  • 10. KF Tirana – Partizani Tirana (0–1)
  • 9. Spartak Nagyszombat – Slovan Pozsony (1–2)
  • 8. RC Kouba – USMH (0–0)
  • 7. Hamburg SV – St. Pauli (0–-0)
  • 6. FC Saint-Gall – Grasshopper Zurich (2–1)
  • 5. Montpellier – Nimes (3–0)
  • 4. Benevento – Foggia (1–3)
  • 3. CSKA Sofia – Levski Sofia (0–1)
  • 2. Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund (2–4)
  • 1. FTC – Újpest (1–0)

 

A meccsen egyébként jómagam is kint voltam, és mondanom se kell, már a sípszó előtt éreztem a jóságot. A metrópótlókon, az 1-es villamoson, a Népligetben, a Szentély közelében csak fradistákkal lehetett találkozni. Eszembe is jutott rögtön egy másik telt házas derbi, még 2013-ból, mikor a Fradikának 3–1-re sikerült elpáholnia a lila-fehéreket a régi Puskásban. Akkor éreztem utoljára ezt a pokoli hangulatot. Akkor jöttem ki utoljára a stadionból egy derbi után, hogy azt mondtam magamban: „hú, b888zmeg, még több ilyet!” Most szombaton pedig ismét átélhettem ezt a derbilégkört, hogy a számomra legédesebb győzelem után több ezer ember azt skandálja az utcán, hogy „Ferencváros, Ferencváros, hejj-hejj”, „Azt beszéli Európa, leszopott a lesz888pott a b888zi Dózsa”. Jóság ez, kérem szépen, de milyen nagyon jó jóság, amely a következő derbiig biztos ki is fog tartani. Nálam biztosan!

 

És akkor itt vannak a videók, amik visszaadják a múlt szombati Fradi-Újpest hangulatát!

 

#1

 

 

#2

 

 

#3

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére