Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha a focihoz nem is, az arrogáns közlemények megírásához ért az MLSZ

888.hu

2020.01.23. 18:00

Indokolatlanul magas lóról osztja az észt a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Rálépett az MLSZ tyúkszemére az mfor.hu internetes portál, amikor hétfőn arról írt, hogy az UEFA által kiadott üzleti jelentés szerint bruttó havi 3,3 millió forint az átlagkereset az NB I-ben.

A tisztánlátás végett fontos leszögezni, hogy ez az összeg kizárólag a játékosokra vonatkozik, s az alapbér mellett a prémiumot is tartalmazza (a labdarúgásban bevett dolog, hogy a focisták az alapbéren felül – a csapat teljesítményétől függően – plusz juttatásokat is kapnak).

Úgy tűnik azonban, hogy az alapbér és a kereset közötti különbség értelmezése egy picit összezavarta az MLSZ kiváló képességű munkatársait, ugyanis két nappal az mfor.hu cikke után (amiről mi is beszámoltunk) egy arrogáns közleményben tudatták, hogy a gonosz hazai sajtó elferdítette a tényeket. Mert valójában

az UEFA által vizsgált 2018/19-es évadban az NBI-es csapatoknál a ténylegesen játékosoknak fizetett átlagos alapbér havi bruttó 1,63 millió forint volt.

Oké, az átlagos alapbér bruttó 1,63 millió forint. Ez mind szép és jó, csakhogy erről senki sem beszélt eddig, az UEFA és a magyar médiumok az összes jövedelemről írtak.

Ezek tudatában még inkább aranyos, hogy éppen az MLSZ szólítja meg az „önjelölt sportközgazdászokat”:

(…) az MLSZ apparátusa szívesen rendelkezésre áll konzultációra az újságírók és önjelölt sportközgazdászok számára is, hogy elkerüljék téves adatok, következtetések közlését.

Öröm látni, hogy ha a focihoz nem is, az arrogáns közlemények megírásához ért az MLSZ.

A magyar labdarúgás hosszú távú érdekeit nézve nem is lenne rossz, ha a jövőben főleg ez utóbbit erőltetnék, olykor-olykor kiegészítve kedvenc elfoglaltságukkal, a pogácsazabálással.

A magyar foci irányítását pedig hagyják meg azoknak, akik értenek hozzá, mert kezd egyre kínosabbá válni, hogy az elmúlt 10 évben (dacára a támogató politikai környezetnek) semmivel sem lett jobb a magyar foci, semmivel sem nevelünk ki több európai szintű játékost és semmivel sem járnak többen élvonalbeli meccsekre.

Ja, igen, tudjuk, a gonosz ultrák. Meg a gyűlölet, ami nem pálya. Legalább a kötelező névre szóló jegyértékesítés és a szurkolói kártya bevált, és egyiket sem törölte el azóta a szövetség. Oh, wait.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére