Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyorsan reagált az MLSZ a szurkolói hangokra

888.hu

2016.04.27. 19:08

A Vasas és az MTK szurkolói is hangot adtak az MLSZ döntése ellen, hogy a két fővárosi csapat mérkőzését a bajnokság utolsó fordulójában Dunaújvárosban rendezik. A szövetség egy hivatalos kommünikében azokra a találgatásokra is válaszolt, hogy vajon több csapattal indul-e a következő bajnokság.

Élénk visszhangot és zavaros ötleteléseket váltott ki, hogy az OTP Bank Liga 33. záró fordulójában az MTK Dunaújvárosban fogadja a Vasast. Ezzel kapcsolatban az MLSZ szükségesnek látja az alábbi tények rögzítését.

"Az MTK–Vasas mérkőzés pályaválasztója a kék-fehér klub, amely kérelmezte, hogy Dunaújvárosban játszhassa le szombati, utolsó bajnoki mérkőzését. A kérelmet, amely minden szempontból megfelelt a szabályoknak, elfogadta a Versenybizottság. A döntés ugyan kizárólag az MTK kérésére irányult, de tényleges velejárója, hogy a Vasas, amely a sorsolás szerint ebben a fordulóban idegenben játszik, nem élvezheti indokolatlanul a hazai környezet előnyeit – ezzel a versenysemlegesség elve érvényesült.

Az MLSZ tavalyi elnökségi döntése alapján 2016. júniusig a bajnoki mérkőzések rendezéséért felelős hazai klubokra bízta, hogy előírja-e a klubkártya használatának kötelezettségét, amihez a vendégcsapat szurkolói vonatkozásában a vendég klub egyetértése is szükséges. Ez a szabály azóta is változatlanul érvényes. Az MTK-Vasas mérkőzés esetében a mérkőzés szervezője, az MTK döntött úgy, hogy szurkolói kártya használatával értékesíti a jegyeket.

Az utóbbi napokban találgatások láttak napvilágot, melyek különböző célokat megjelölve az NB I létszámemeléséről szóltak. Az MLSZ ezért és a kapcsolódó kérdésekre ismételten tájékoztatja a közvéleményt: a 2016/17-es bajnokság Versenykiírásáról, abban a csapatok létszámáról hónapokkal ezelőtt megszületett és nyilvánosságra került a hivatalos döntés. Az elnökség akkori meggyőződése, hogy a magyar labdarúgás fejlődését a 12 csapatos első osztály versengése szolgálja, nem változott."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére