Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyerekek szidták a magyarokat Bukarestben

Pörge Béla

2017.03.19. 15:58

A vérlázító eset egy másodosztályú focimeccsen történt a román fõvárosban, ahol a székelyföldi Sepsiszentgyörgy csapata volt a vendég.

A román másodosztály 23. fordulójában a remekül szereplő székely csapat, a Sepsi Bukarestbe látogatott, a Juventushoz. A Juventus simán, 9 ponttal vezeti a tabellát, így nem meglepő, hogy 3–1-re nyert a hazai gárda. Sajnos nem erről marad emlékezetes a meccs.

A helyi lapok beszámolói szerint a vendég kispad felé petárdákat dobáltak, közben a "Románia, Románia" skandálás hallatszott.

Két petárda jutott a vendég tábornak is, egy a szurkolók közé repült, egy a pályára, de a meccset nem állították meg.

Ami még döbbenetesebb, hogy a bukarestiek utánpótlás játékosai, 10-11 éves gyerekek is azt skandálták, hogy:

Kifelé a magyarokkal az országból!"

Jegyezzük meg még egyszer, ezt 10 éves gyerekek kiabálták! Jól mutatja az eset súlyosságát, hogy még a román sajtóban is szörnyülködve számoltak be róla, a ligasport2.ro tudósításában Octavian Vasilescu ezt írja:

"a Juventus klub gyerekcsapatának játékosai, akik a kapu mögött foglaltak helyet, a második félidőben – mindenki megdöbbenésére – azt kezdték skandálni, hogy Kifele, kifele a magyarokkal az országból! A sepsiszentgyörgyi rajongókat ez nem hozta különösebben lázba, mi több, ironikus tapssal válaszoltak a Juventus-ifik provokálására”

–  idézi a román portált a Maszol.

A helyszíni román tudósítás azt is kiemeli, hogy bár nem értették, mit skandált a magyar tábor, a buzdítás végig sportszerű volt, élvonalhoz méltó hangulatot teremtettek. A Sepsi szurkolótábora egyébként a Székely Légió, ők foci és kosárlabda meccsekre is kísérik a csapatot.

A Sepsi a negyedik, de csak egy pont választja el őket a feljutást érő második helytől, így izgalmas hajrá elé néz az együttes.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére