Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulácsiék a továbbélésért harcolnak a Celtic elleni meccsen

888.hu, MTI

2022.10.05. 16:40

Az életben maradásért küzd otthonában a három magyar válogatott futballistát – Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik – foglalkoztató RB Leipzig. A lipcseiek a skót Celticet fogadják a Bajnokok Ligája csoportkörében. A mai BL-este másik nagy meccsén az olasz bajnok Milan Londonban, a Chelsea-nél vendégeskedik.

 

Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa a lipcsei Red Bull Akadémián tartott sajtóértekezleten a Celtic elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtti napon. MTI/AP/DPA/Jan Woitas

 

Pocsékul kezdet a szezont a lipcsei gárda. Pedig a nyáron még komoly terveket szövögethettek, hiszen megnyerték a Német Kupát, a Bundesliga rajt azonban kiábrándító volt, ráadásul, a BL-ben a Sahtar Lipcsében 4:1-re verte. Nem csoda, hogy rövid úton menesztették Domenico Tedesco mestert. Az új edző, Marco Rose, ha nem is tökéletes, de elég jó rajtot vett, a Real Madrid elleni 2:0-ás vereség ellenére látszott, hogy kikerülhet a hullámvölgyből a Leipzig, a bajnokság múlt hétvégi folytatásában a vendég Bochum felett aratott 4:0-s siker is jelzi ezt.

Az szinte biztosra vehető, hogy a három magyar játékos ott lesz a ma esti kezdőben, a német együttes pedig a továbbélésért küzd a BL-ben, hiszen egyelőre pont nélkül állnak, meg kell verniük a Celticet.

A két csapat eddig kétszer találkozott egymással, mégpedig az Európa-liga 2018/2019-es idényének csoportkörében, s akkor Lipcsében 2:0-s, Glasgow-ban pedig 2:1-es hazai siker született.

„Száz százalékos teljesítményt akarunk nyújtani, mert ugyan nincs még pontunk, a továbbjutási esély nem szállt el. A Bajnokok Ligájában futballozni dicsőség, kötelességünk a legjobbra törekedni.”
– fogalmazott Szoboszlai Dominik csapata sajtótájékoztatóján.
„Már túl vagyunk a Sahtar-meccs okozta sokkon. Az a mérkőzés emlékeztetett bennünket arra, hogy legyen bárki is az ellenfél, teljes odaadással kell futballozni, ezért a Celtic ellen meg akarjuk mutatni, hogy megtanultuk a leckét.”

 

Marco Rose többek között arról beszélt, hogy tetszik neki a Celtic nyílt sisakos, látványos futballja, amelyre igyekeztek alaposan felkészülni:
„A futballisták a teljesítőképességük határán vannak. A válogatott játékosoknak nemcsak hat, hanem egyenesen nyolc meccsekkel tarkított hetük van zsinórban, folyamatosan mérjük a teherbíró-képességüket, hogy ha kell, azonnal reagálni tudjunk. A szokásosnál is körültekintőbben kell döntenünk, amikor összeállítjuk a csapatot.”

 

A nap másik rangadóját Londonban vívják, ahol a Premier League ötödik helyén álló, de a BL-csoportjában egyelőre egy ponttal utolsó Chelsea vendége az olasz bajnokságban címvédőként ötödik Milan lesz. A Milan a Salzburgban játszott első fordulós döntetlenje után otthon 3:1-re verte a Dinamo Zagreb együttesét, így most 4 pontjával vezeti az E csoportot, és egy győzelemmel nagy lépést tenne a továbbjutás felé.

A két csapat a BL-ben eddig egyszer kétszer össze, 1999-ben, a sorozat első szakaszában Londonban 0:0-s, Milánóban pedig 1:1-es döntetlen született.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:

E csoport: Salzburg–Dinamo Zagreb 18:45 (Sport 2), Chelsea–Milan 21:00 (M4 Sport).

F csoport: RB Leipzig–Celtic 18:45 (Sport 1), Real Madrid–Sahtar 21:00 (Sport 2).

G csoport: Manchester City–Köbenhavn 21:00, Sevilla–Dortmund 21:00.

H csoport: Juventus–Makkabi Haifa 21:00, Benfica–Paris SG 21:00.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére