Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gigászok harca kezdõdik a vébén

Nagy Gábor

2018.06.30. 13:15

Franciaország - Argentína 16 órakor, Uruguay - Portugália 20 órakor.

Még csak most kezdődik a focivébé egyenes kieséses szakasza, de máris elbúcsúzhatunk két sztárcsapattól. Hogy kik lesznek a következő meglepetések Németország után, arról a négykor kezdődő Franciaország–Argentína-derbi (Kazán Aréna) és az este 8-as Uruguay– Portugália-rangadó fog majd dönteni (Fist Stadion).

Két meccs, négy játékos, 463 gól

Ha csak a mostani mérkőzéseket nézzük, elég ránézni a csapatok támadóira.

Az első nyolcaddöntőn például az az Antoine Griezmann és Lionel Messi fog egymással farkasszemet nézni a pályán, akik az előző négy szezonban klubcsapataikban (Atlético Madrid, FC Barcelona) a 219 gólt szereztek. Griezmann 79-et, Messi 140-et. Az esti meccsen pedig ott lesz a pályán az a Luis Alberto Suárez és Cristiano Ronaldo, akik szintén a La Ligában ontják a gólokat. Ketten együtt az előző négy bajnoki kiírásban 244 góllal tömték ki az ellenfelek hálóit (Suárez 110, Ronaldo 134).

Tegyük hozzá gyorsan: sem Lionel Messi, sem pedig Cristiano Ronaldo nem szerzett még gólt a vébé egyenes kieséses szakaszában. Az argentin 18 vb-meccsen hatszor, míg a portugál 16 találkozón hétszer volt eddig eredményes, ám mindannyiszor a csoportkörben.

Lesz-e argentin csoda?

Az argentinoknak eddig nem nagyon ment a vébén, az utolsó csoportmeccsen azonban "valahogy" feltámadtak, és legyűrték Nigériát.

Leónak szenzációs szeme van a játékhoz, olyan dolgokat lát meg, amiket csak egy zseni képes. Gyakran nehéz ilyen játékos szintjén lenni. Õ a remény, ő mutatja az utat számunkra, mindent meg kell tennünk, hogy az ő szintjén legyünk”

dicsérte Messit a mérkőzés előtt Jorge Sampaoli, az argentin labdarúgó-válogatott megtépázott tekintélyű szövetségi kapitánya.

A franciák híresek gyorsaságukról, nagyszerű passzjátékukról és gyors ellentámadásaikról. Nem engedhetjük meg nekik, hogy a saját tempójukban futballozzanak. Megpróbálnak majd minket a széleken feltörni. Két különböző stílus találkozik, de biztos vagyok benne, hogy mi diktálhatjuk majd a meccs tempóját”

– tette hozzá.

A csodával felérő argentin továbbjutás ellenére a délutáni mérkőzésen Franciaország tűnik esélyesebbnek.

Tovább bukdácsol-e Portugália?

Portugália épp csak bejutott a nyolcaddöntőbe. Az Irán elleni mérkőzésükön Ronaldo nem remekelt, kihagyott egy büntetőt, a hősiesen küzdő perzsa csapat pedig majdnem kiverte őket. Mégis Portugália nyert. Õk ilyenek. Két éve az EB-n sem voltak túl meggyőzőek, aztán  Portugália lett az Európa-bajnok.

Uruguay Portugáliától eltérően láthatóan más úton jár. Csoportjukat, a házigazda oroszokat legyűrve 100 százalékosan hozták. Nem csak egy emberre építenek (ld. Ronaldo), Suárez mellett többek között ott van Edison Cavani is. Az uruknál tehát nem áll fenn az a veszély, hogy ha a sztárjátékosuknak nem megy a játék, akkor ki lesz az, aki helyettesíti őt.

  • 16.00: Franciaország–Argentína (Kazany) (Tv: M4 Sport)
  • 20.00: Uruguay–Portugália (Szocsi) (Tv: M4 Sport)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére