Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fucsovics sporttörténelmet írt az Australian Openen – Jöhet Federer?

Horváth K. József

2020.01.24. 12:37

Nagyon jól éreztem magam a pályán, nagyon jó teniszidő is volt, végre nem fújt annyira a szél és nem is volt túl meleg. Nagyon pozitívan kezdtem a meccset, de már előtte is éreztük, hogy itt a nagy lehetőség – nyilatkozta Fucsovics Márton az Eurosport Hosszabbítás oldalának, miután simán továbbjutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában pénteken.

Amennyiben Roger Federer legyőzi az ausztrál John Millmant, akkor ő lehet a következő ellenfél, így megismétlődhet a két évvel ezelőtti nyolcaddöntő, melyet akkor a svájci teniszcsillag három játszmában nyert meg.

Ismeretes, Fucsovics két fiatal versenyző – a 20 éves Denis Shapovalov és a 18 esztendős Jannik Sinner – két vállra fektetése után a harmadik ifjú ellenféllel, a 22 éves amerikai Tommy Paullal mérkőzött az Australian Openen. Az újabb nagyszerű siker révén Fucsovics magyar sporttörténelmet írt, ő lett ugyanis az első olyan magyar teniszező, aki az Australian Openen két alkalommal is bejutott a legjobb 16 közé.

Az Eurosportnak adott nyilatkozatában kiemelte azt is, a nagy lehetőség előszelét érezve döntöttek úgy a csapattal, hogy nem játszik párost, így minden energiáját az egyesre tudja fordítani.

– Ami ezt a meccset illeti, a második szett megnyerésével dőlt el, akkor volt meg ez a csata – avatta be a szurkolókat a Tommy Paul elleni meccs részleteibe a teniszező. – A harmadik játszma nem volt könnyű, mert miután Paul kiment hosszabb mosdószünetre, aztán visszajött és elkezdett nagyon lazán játszani. Jött pár nyerő, elengedte az ütéseket, és ekkor nagyon fontos volt, hogy rajta tudtam maradni és a végén még rátettem egy lapáttal. A folytatást nézve tudom, hogy nincs kívánságműsor, és mindketten nagyon jó játékosok, de... hátha Roger fog nyerni…

Marcin kívül nem véletlenül fenik a szurkolók is a fogukat egy újabb Federer-Fucsovics párharcra.

De jó lenne Marcival megint közösen örülni!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére