Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fucsovics ma páros lábbal rúghatja be a teniszvilág ajtaját

Bokor Gábor

2018.08.28. 10:30

Nagyon nehéz dolga lesz a magyar fiúnak, hiszen világranglista hatodik helyén lévõ, korábbi világelsõ Novak Djokovicot kellene legyõznie, azonban a cél nem elérhetetlen.

Minden teniszőrültnek javaslom, hogy este fél nyolctól tapadjon a monitorok/tévék/tabletek képernyői elé, hogy élőben nézhesse meg, amint Fucsovics Marci a korábbi világelsővel, a szerb Novak Djokoviccsal mérkőzik meg a US Openen. Az biztos, hogy pokolian izgalmas meccs lesz.

A genfi ATP-tornát megnyerő magyar játékos már többször bebizonyította, nem ijed meg attól, ha egy ekkora név áll vele szemben a pályán, hiszen becsülettel állta a sarat, mikor a kanadai Raonic vagy a svájci Wawrinka ellen játszott. Utóbbit tavasszal hazájában verte meg azon az ATP-versenyen, melyet végül meg is nyert, és ezzel harmincöt év után újabb ATP-győzelemhez segítette Magyarországot. 

Djokovic nem verhetetlen, de piszok nehéz ellenfél.

Novak Djokovic sokáig a világ legjobb teniszezője volt, nem véletlen, hiszen kegyetlen adogatásaival és higgadt, pontos játékával szinte mindenkin átgázolt éveken keresztül. Azonban egy sérülés sokat visszavett a szerb játékosból és játékából, azóta sem tudott visszatérni arra a szintre, ahol korábban volt, már nem játszik annyira letisztultan és fejben sincs mindig teljesen ott a pályán. 

Ez lehet Fucsovics ütőkártyája, amennyiben sorra hibára tudja késztetni a korábbi szerb világelsőt, az nagyon visszavetheti annak teljesítményét, amiből Marci jöhet ki jobban. Ez történt korábban Wawrinka ellen is a genfi ATP-tornán, a svájci teniszező csak ámult, hogy egy, a teniszvilágban annyira még nem ismert magyar srác képes megtáncoltatni őt a pályán; fejben már Fucsovicsnál volt az előny, aztán később az eredményben is. 

A májusi döntőről nem is beszélve, ahol vérprofi játékkal, simán 6:2, 6:2-re verte a német Peter Gojowczykot, akinek nagyjából esélye sem volt. 

Fucsovics-év

Ha végignézzük, milyen meccseket játszott a világranglista 41. helyén álló magyar játékos, nincs mi miatt szégyenkeznie, a fent már többször említett genfi torna mellett az első Grand Slamen, az Austral Openen is felhívta magára a figyelmet, hiszen a legjobb 32 között az amerikai Sam Querrey-t búcsúztatta, majd meg sem állt a nyolcaddöntőig, ahol aztán a legenda, a svájci Roger Federer búcsúztatta. 

Marci idén már kiejtette tenisztornáról Troickit, Wawrinkát, Tiafoe-t, Paire-t, Sousát és García-Lópezt is, bízzunk benne, hogy ma Djokovic is felkerül eme szép listára. 

Amennyiben az év utolsó Grand Slam-versenyén a korábbi szerb világelsőt kiejtené Fucsovics (amire a fogadóirodák nyolcas szorzót ajánlanak), azzal mindenképp rászegeződne a szaksajtó és a világ szeme, egy jó eredménnyel pedig sokat javíthatna az ATP-helyezésén. 

Hajrá, Marci!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére