Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fucsovics begyújtotta a rakétákat, már a top 20 felé száguld

Jánosy Károly

2021.03.22. 19:00

Rotterdamban a döntőig, Dubajban a legjobb nyolcig jutott Fucsovics Márton, így már a világranglista 40. helyén áll. A magyar teniszező azonban ennél is magasabbra tör, nem véletlenül mondogatja – többek között – Roger Federer, hogy képességei alapján a top 20-ban lenne a helye.

 

Fucsovics Mártont méltatta két hete az ATPTour.com, a hivatásos férfi teniszezők szervezetének honlapja. Az írás szerint a magyar sportoló – rotterdami döntőjének köszönhetően – lépett a legnagyobbat előre azon a héten. Fucsovics Back In Top 50, azaz Fucsovics újra a legjobb 50 között, adta hírül a honlap, miután Marci 13 helyet lépett előre a ranglistán. Legutóbb tavaly október 12-én állt ilyen előkelő pozícióban. Pályafutása legjobb helyezését szinte napra pontosan két éve, 2019. március 4-én érte el, amikor a 31. helyen állt.

Köves Gábor, a magyar Davis-kupa-csapat kapitánya jól ismeri Marcit, szerinte nem meglepő a 29 éves teniszező újabb látványos előretörése.

„Olyan nagyságok is, mint például Roger Federer, többször hangoztatták már, hogy Marci jóval előbbre is állhatna a képességei alapján – szögezte le Köves Gábor. – Aki egyébként az elmúlt éveken hagyományosan jól szokta kezdeni a szezont, mindannyian jól emlékezhetünk az Australian Openen elért sikereire. Az elmúlt hetekben is remekül teljesített, jó lenne, ha továbbra is megőrizné motiváltságát és elszántságát, azt, hogy a körülményektől és a formájától függetlenül mindig és mindenkor a legjobbat akarja kihozni magából.

A kapitány szerint a teniszezők nem elsősorban a ranglistás helyezésekben mérik teljesítményüket, sokkal inkább egy-egy versenyre koncentrálnak, és az apróbb, nagyobb lépések sikeres megtételével párhozamosan kapaszkodnak egyre magasabbra.

„Ragyogó három hetet hagyott maga mögött Fucsovics – folytatta Köves Gábor. – A csúcsokat persze hullámvölgyek is követhetik, de ha testileg, lelkileg egyaránt jól »frissíti fel« magát, és elkerülik a sérülések, akkor még magasabb polcra kerülhet, a legjobb 20 közé kerülés sem tűnik teljesíthetetlen célnak. Sőt többé-kevésbé biztos lenne ott a helye. Miért kételkednénk egy olyan nagyság szavaiban, mint Roger Federer, aki szerint Marci ennél jóval többre hivatott?

Fucsovics legközelebb a szerdán kezdődő, 3,3 millió dollár (egymilliárd forint) összdíjazású miami ATP-tornán lép pályára.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére