Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatódik a vívóprogram, 250 tesztből csak 5 pozitív

888.hu

2020.09.05. 13:39

A Magyar Vívószövetség (MVSZ) vezetőségének döntése értelmében a tervek szerint folytatódhat a szezon.

A Magyar Vívószövetség (MVSZ) vezetőségének döntése értelmében a tervek szerint folytatódhat a szezon.

 

Az MVSZ csaknem 250 koronavírus-tesztet végeztetett el a héten, és mivel csak öt pozitív eset volt, így marad az elképzelt menetrend – olvasható a szövetség honlapján.

A vezetőség – amint a hunfencing.hu oldal fogalmaz – a versenyzők, edzők, sportágban dolgozók egészsége érdekében a szezon versenyeinek kezdete előtt a saját költségén végeztette el a koronavírus-tesztet a válogatott keret valamennyi tagján.

A hét folyamán a Sportkórházban a teljes felnőtt válogatottat, az utánpótlás válogatottak valamennyi olyan tagját, aki részt vett a múlt heti, tatai edzőtáborban, edzőket, sportszakembereket teszteltek le. A honlap már korábban beszámolt arról, hogy négy férfi párbajtőröző és egy kadet férfi kardozó vizsgálati eredménye lett pozitív, ők házi karanténban gyógyulnak. Közülük a tavalyi, budapesti egyéni világbajnok Siklósi Gergely megnevezte magát, ő a család balatoni házában tölti a karantént.

„A szezon hazai versenyeinek kezdete előtt fontosnak tartottuk, hogy győződjünk meg arról: a körülményekhez képest kockázatmentesen rendezhetjük meg az eseményeinket, tarthatjuk meg központi edzéseinket

- idézte a szövetség oldala Tamás Henriette főtitkárt. – Mint ismeretes, a négy felnőtt válogatott párbajtőröző egyaránt magánrendezvényen fertőzött meg, természetesen ennek a szakágnak a foglalkozásai átmenetileg szünetelnek. A nagyjából kétszázötven teszt eredményének ismeretében úgy döntöttünk: egyelőre az eredeti terveinknek megfelelően alakul a folytatás. Azaz a válogatott edzések a férfi párbajtőrt leszámítva folytatódnak, és a jövő hét végén megrendezzük a tervezett korosztályos országos bajnokságokat – természetesen a szigorú biztonsági szabályzatunk betartásával.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére