Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatódik a magyar álom a kézilabda Eb-n: megvertük a szlovénokat!

Pörge Béla

2020.01.19. 17:45

Csodálatos második félidőt produkálva óriási győzelmet aratott Magyarország!

A férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában Szlovénia ellen lépett pályára a magyar válogatott. Ez nehéz meccsnek ígérkezett, papíron Szlovénia jóval esélyesebb volt, igaz, az előző ellenfélnél, a norvégoknál azért egy fokkal gyengébb játékerőt képviselő országról van szó. A magyar pontszerzés bravúrnak számított volna (hiszen a szlovénok a mérkőzés előtt még veretlenek voltak a tornán), ennek megfelelően a szünetben három góllal a szlovénok vezettek úgy, hogy pár perccel a félidő előtt négy gól is volt a különbség, míg az első percekben még a mieink vezettek, később pedig szorosabb volt az állás.

A második játékrész elején a magyar válogatott ismét szorosabbá tette a meccset, a 40. percben az egyenlítés is összejött 17–17-nél. Az utolsó húsz percre tehát „tiszta lappal” fordulhattak a csapatok!

Ha az egyenlítés reménykeltő volt, akkor az azt követő percek álomszerűnek nevezhetőek! Remek védekezést bemutatva a magyar válogatott átvette a vezetést, sőt, háromgólos előnyre tett szert a félidő közepén. Ez sajnos átmeneti állapot volt, a szlovénok hamar visszajöttek egygólos hátrányra, majd egy-két gól között mozgott a különbség a két csapat között – a mieink javára.

Az utolsó percekben csodálatos támadójátékot mutatott be Magyarország, öt perccel a vége előtt három góllal, 27–24-re mi vezettünk. Különösen Ligetvári és Bánhidi parádésan pontos és hatékony lövéseinek köszönhettük az előnyt.

Az utolsó öt perc egy szlovén hetessel kezdődött, melyet elsőre kivédett Mikler, ám a kipattanót értékesítette Dolenec. Ezt követően újra három, majd két gól volt a különbség egészen addig, míg az 59. perc elejére egy gólra vissza nem jöttek a szlovénok. Izgalmas utolsó másodpercek következtek, ám Ligetvári némileg szerencsés góljával 29–27-es állással fordultunk az utolsó percre.

45 másodperccel a vége előtt Dolenec újabb hetest értékesített, ez elképesztően izgalmas végjátékot eredményezett!

Egy időkéréssel is törve a játékot, okos játékkal sikerült kihúzni az időt a végéig, 29–28-ra nyert Magyarország az eddig veretlen szlovénok ellen, ezzel továbbra is reális esélyünk van a csoportból való továbbjutásra!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére