Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferencváros: mától a szigorú Csercseszov dirigál az Üllői úton

888.hu, MTI

2021.12.20. 16:30

Sztanyiszlav Csercseszov a Ferencváros új vezetőedzője. Nagy meglepetést nem okozott a bajnoki címvédő honlapján tett mai bejelentés, hiszen az orosz sajtó beszámolói nyomán nálunk is napok óta arról cikkeztek, beszéltek, hogy az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitány foglalja el a Peter Stöger menesztése után megüresedett Üllői úti kispadot.

A Nemzeti Sport már vasárnap jelezte, hogy Csercseszov megérkezett Budapestre, a Ferencváros labdarúgócsapata pedig a hivatalos oldalán ma be is jelentette, hogy az orosz szakember veszi át az együttes irányítását. Az érkezésnek némileg pikáns ízt kölcsönöz, hogy az 58 éves orosz szakember menedzsere, a korábban Szerhij Rebrovot is az Ülői útra „kormányozó” Varga Sándor társaságában futott be Budapestre. Sőt, már alá is írt a bajnoki címvédőhöz.

„Ricardo Moniz, Thomas Doll, Szerhij Rebrov és Peter Stöger után újabb sztáredző ül le az FTC labdarúgócsapatának kispadjára. Ismerje meg Sztanyiszlav Csercseszov kapus- és edzőkarrierjét, hogy jutott el Észak-Oszétiából a Fradiig!” – szól a Ferencváros hivatalos közleménye. Az Nemzeti Sport kiderítette, hogy a szakember az mk.ru honlapnak nyilatkozott a szerződéskötés szentesítése előtt.

„Meghívtak, hogy jöjjek. Persze, korábban már egyeztettünk egymással. Tegnap beszéltem a klub elnökével, és örülök, hogy olyan emberekkel találkozhattam, akik tudják, mit akarnak és hogyan akarják azt elérni. Ma lesz egy tárgyalás, amelyen mindent részletesen megbeszélünk, és minden pontot lefektetünk, hogy a további munka során ne legyenek olyan kérdések, amelyeket nem tisztáztunk az elején ”- nyilatkozta Csercseszov.

Csercseszovot pozitív benyomások érték a Ferencvárosnál, kora délutánra pedig sikerült minden kérdésben megállapodnia a klub vezetőivel. A roppant szigorúnak tartott edző a nyári Eb óta munkanélküli. A válogatottal a legnagyobb sikerét a 2018-as, oroszországi vb-n érte el, amelyen negyeddöntőbe jutott csapatával. A magyar válogatott ellen háromszor irányította az oroszokat: 2017-ben 3–0-ra győztek felkészülési meccsen a Bernd Storck vezette magyar csapat ellen, majd 2020-ban, a Nemzetek Ligájában 3–2-re nyertek az oroszok a Puskás Arénában Marco Rossi csapata ellen, a moszkvai visszavágó pedig 0–0-val zárult.

Korábban bajnoki címet nyert a Legia Warszawával, amellyel a 2015–2016-os idényben a Lengyel Kupát is elhódította – a klubnál játékosa volt többek között a fehérvári Nikolics Nemanja is. Korábban irányította a Dinamo Moszkvát – ott Dzsudzsák Balázs volt a játékosa – és a Szpartak Moszkvát is.

A Ferencváros bemutatja az egykori kapus pályafutását és edzői karrierjét, de a kinevezéssel kapcsolatos további részletekről nincs szó, tehát még nem derült ki a stáb összetétele, ahogy az sem, mennyi időre kötelezte el magát.

Csercseszov egymás után a negyedik külföldi edző a csapat élén (a legutóbb magyar, Détári Lajos volt 2011–2012-ben), összességében pedig a klub történetének kilencedik külföldi vezetőedzője.


EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére