Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felcsút idegenben, imádom

Pörge Béla

2018.11.27. 15:38

Az NB III. utolsó idei fordulójának egyik mérkõzése következik a Pörge szurkol sorozatunkban!

Még mielőtt bárki meglepődne ezen a címen, ez természetesen egy utalás az NB I-es csapatok korábbi drapijaira, és az a lényege, hogy egy szinte tökéletes idegenbeli túrán vagyok túl a Kerületkével. Hogy miért szinte, és mégis miért volt olyan jó, az mindjárt kiderül!

Kezdjük kicsit távolabbról. A múlt héten megosztottam egy felhívást a rovat Facebook-oldalán, ami arról szólt, hogy szervezett szurkolást szeretnénk Óbudán. Ezt először páran kezdtük el szervezni, de a klub is mögénk állt, így ebből tényleg lesz valami. Ennek egy nagyon jó előjele volt, hogy Felcsútra NB III-as szinten kifejezetten sok vendégszurkoló ment le, köztük természetesen én is.

A meccsbeszámolóimat illetően volt bennem egy kis kétely, hogy mennyire lesz jó, ha tényleg ultra leszek. A groundhopper énem viaskodott a szurkolóval, de igazából ezt nem is nehéz feloldani. A Kerület is megy majd olyan pályákra, ahol még nem jártam, míg a hazai meccsek hétvégéin ott van a BLSZ csodálatos világa. A budapesti NB III-as pályák amúgy is sokszor kerültek már terítékre itt.

Ezen a vasárnapon sem volt nehéz a fenti ellentétet feloldanom, hiszen sosem jártam még meccsen Felcsúton. A Pancho Arénát láttam már belülről, de az NB III-as csapat nem ott játszik, így azt továbbra sem tudom, milyen lehet élesben. Az edzőpályán mindenesetre menő volt a Pancho háttérnek.

A belépés a mérkőzésre ingyenes volt, a büfében pedig 550 forint volt a sör (Heineken), 450 a forró tea.

A Felcsút második csapata rászolgál arra, hogy Puskás Akadémia II. néven is emlegessem, hiszen a keretben zömmel saját nevelésű, fiatal akadémisták vannak. Ez egyébként rengeteg alkalmat adott a poénkodásra.

Kész a leckétek srácok?"

– kérdeztük például a vendégszektor előtt elvonuló cseréket, de még jobb volt a pályán mutatott megmozdulások miatt ezzel piszkálni a játékosokat!

Hogy mered bántani Gyepit? Tiszteld az idősebbet, már akkor focizott, amikor születtél!"

– többek között ez a felkiáltás is elhangzott.

Itt kell kitérnem Gyepesre. Meg kell követnem a Kerület védelmének oszlopát, mert korábban egy Soroksárról szóló írásomban az öngóljaival frocliztam. Nos igen, újpestiként nyilván szívesen kötök/kötöttem bele a korábbi Fradi-játékosba, de az az igazság, hogy Gyepes nagyon jó. Az NB III-ból kimagaslik – mindkét értelemben.

A Kerületnek egyébként is a védelem a leggyengébb pontja, ezen a meccsen is sokszor izgultam a bizonytalanságok miatt. A tabella is azt tükrözi, hogy télen Buzsáky mesternek főleg erre kellene koncentrálnia a keret még jobb összeszoktatása mellett. Gyepes pont ezért nagyon fontos elem a védelemben, ő azért tízből kilenc és fél alkalommal tanárian fejeli ki a labdákat ezen a szinten.

Bár a TVE játszott fölényben, a PAFC II. szerzett vezetést a 18. percben. A félidő derekán sikerült egalizálni, én ekkor már győzelmet vártam. A hangulat egyébként remek volt, szinte teljesen megtelt a vendégszektor. Ez persze nem olyan sok, 30-40 embert jelentett, de ez egyrészt az NB III-ban kifejezetten jó utazós létszám, másrészt a hazaiaknál sokkal hangosabbak voltunk.

A frissen kikerült óbudai matrica mellett érdi, csepeli, nagykanizsai és kaposvári matricák voltak még a vendégben, utóbbi még tavalyról. Nagyjából ezeknek a csapatoknak van utazótábora az NB III. nyugati csoportjában, viszont a beszámoló elején említett szervezett szurkolásra azért is van szükség, hogy hazaiban is felvehessük a versenyt ezekkel a táborokkal.

A hazai együttesben játszik egy mongol játékos is, ő is remek alkalmat adott néhány vendégszurkolónak a beszólásokra.

Hogy jöttél át a kerítésen? Spori, ott van nála a drótvágó!"

Egy szabálytalansága, és az azt követő reklamálása után volt egy ilyen is:

Kicit köcög vagy"

– olyan hanglejtéssel, mint a lakótelepi kínaisnál szokás...

A második félidőt is a felcsútiak kezdték jobban, de a játékrész közepén egyenlített a Kerület. Az egalizálás előtt volt pár perc, amikor nagyon szétesett az óbudai csapat, azt leszámítva szerintem rendben volt a játék. Annyira, hogy a végén bőven volt sansz a győzelemre, ekkor komoly buzdítást is kaptak a srácok. Végül maradt a 2–2, nyáron az első fordulóban ugyanennyi lett az eredmény.

A játékvezetésre érdemes még kitérni. Főleg a második félidőben elég gyenge volt a sporik teljesítménye, a mezőnyben látványosan hazafelé fújtak.

Fújd meg a meleg taknyot, spori!"

– ez volt az egyik legszalonképesebb vélemény a játékvezetői ténykedésről.

Döntetlen lett tehát a vége, így a Kerület a negyedik helyen telel, a Puskás II. pedig a hatodik pozíciót foglalja el a tabellán. Mégis nagyon jó túra volt ez, izgalmas, fordulatos meccset láttunk, a hangulat óbudai szemmel nézve egészen kiváló volt. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, bár taknyos volt az idő, de nem esett annyira, és a keddihez képest egyáltalán nem volt hideg.

A végén volt rendes pacsizás is, a teljes keret kijött. Ezúttal szerintem a közönség és a csapat egyaránt rászolgált erre, ez kell december 4-én a Mezőkövesd ellen a kupában, és persze majd tavasszal is.

Soha rosszabb idegenbeli meccset, tavasszal pedig rettegjenek az ellenfelek Óbudán!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére