Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fabio Capello szerint Rossival szintet lépett a magyar futball

888.hu, MTI

2023.01.09. 18:05

Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával szintet lépett a magyar futball – mondta a mai esti M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán díjat átadó legendás futballtréner, Fabio Capello. Akiről talán már az is közismert, hogy édesapja, Guerrino Capello, 1915-ben, a Baranya megyei Hímesházán látta meg a napvilágot.

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Fabio Capello korábbi futballmenedzsert és -edzõőt (b) a Karmelita kolostorban 2023. január 9-én MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

A 76 éves olasz szakember több csapattal nyert olasz bajnoki címet, a Milannal Bajnokok Ligáját, a Real Madriddal pedig spanyol bajnokságot. Az M4 Sportnak elmondta: szerinte a magyar válogatott sikereinek köszönhetően „egyre több fiatal kezd majd bele a sportágba, egyre többen hisznek majd a futballban, ezáltal pedig tovább fejlődhet a sportág”. Hozzátette, a sikerek mögött ott van Marco Rossi és a stábja, nekik köszönhető a játékosok jelentős fejlődése.
Fabio Capello beszélt a múlt hónapban befejeződött katari világbajnokságról, amely véleménye szerint taktikai szempontból és a játék sebességét illetően is kiemelkedően erős volt. Hozzátette, a keleti csapatok továbbra is lassúak a legmagasabb szinthez képest, ugyanakkor Afrika fejlődött, amit Marokkó szereplése támaszt alá, míg a döntőben már az igazi sztárok – Lionel Messi és Kylian Mbappé – emelkedtek ki.

A gálát megelőzően a szintén díjátadóként közreműködő Farkas Henrietta 11-szeres paralimpiai bajnok, 17-szeres világbajnok alpesi síelő is nyilatkozott, a Nemzeti Sporthíradónak elmondta, nagyon megtisztelő, hogy az esemény díszvendége lehet. Beszélt arról, hogy karácsony előtt bejelentette visszavonulást, így most el tudta fogadni a meghívást, amire korábban nem volt módja. A látássérült felvidéki magyar sportoló elárulta, nem volt egyszerű meghoznia a visszavonulásról szóló döntést.

„A síelésnek éltem az elmúlt majdnem húsz évben, szívvel-lélekkel csináltam, nagyon élveztem az egészet, de volt bennem egy érzés, hogy tovább kellene lépnem, a testemen is éreztem, hogy jobban elfárad a felkészülés és a sok utazás során, és sok operációm is volt.” – fogalmazott.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére