Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezt Trianonért: női pólósaink felmosták a padlót a franciákkal

Horváth Tamás

2020.01.21. 19:57

Az újabb kiütéses győzelem azt jelenti, hogy a magyar női vízilabda-válogatott bejutott az elődöntőbe a budapesti Európa-bajnokságon.

Száz évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot a Párizs melletti Nagy Trianon-kastélyban. A szerződés főbb pontjai, melyek hazánk megcsonkításához vezettek, alighanem mindenki számára ismertek. Szimbolikus, hogy Trianon után száz évvel a magyar női vízilabda-válogatott éppen Franciaország legjobbjai ellen küzdött meg a hazai rendezésű Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

A két csapat között meglévő minőségbeli különbség az egész mérkőzés alatt érződött, egy percig sem volt kérdéses, hogy melyik gárda jut be az elődöntőbe.

Keszthelyi-Nagy Rita (balra) és a francia Géraldine Mathieu csörtéje. | Fotó: MTI

8-3-as első félidő után végül

16-3-ra győzte le a magyar válogatott a franciákat a Duna Arénában megrendezett összecsapáson.

Női pólósainkra az elődöntőben már egy lényegileg nehezebb mérkőzés vár: Spanyolországot kellene legyűrni ahhoz, hogy döntőt játszhassanak a lányok.

Természetesen még a magyar férfi vízilabda-válogatott is versenyben, a fiúk holnap este (kezdés: 19.00) Oroszország legyőzésével biztosítanák a helyüket a legjobb négy között.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére