Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európai Szuperliga: temetés lesz, vagy feltámadás?

Jánosy Károly

2021.04.21. 11:00

Élt három napot. Lehet, hogy ezt a feliratot vésik majd az Európai Szuperliga (ESL) készülő sírjára? Már amennyiben tényleg eltemeti a 12 alapító labdarúgóklub a hét végén létrehozott versenysorozatot. Az éjszaka folyamán a szurkolók felháborodott hangja és egyelőre ismeretlen ellenérvek hatására visszavonulót fújt hat angol csapat.

 

Az első hivatalos visszatáncoló a Manchester City volt. Példáját a Chelsea követte, majd gyors egymásutánban a másik négy angol klub – az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham – is jelezte hasonló szándékát. Mint ismeretes, a 15 csapatosra tervezett Európai Szuperliga megalakítását vasárnap éjjel jelentették be, de a gondosan kimunkált (?) ötlet ellen azonnal tiltakozni kezdtek. Főleg a futball őshazájának tekintett Angliában akadtak ki a szurkolók, a sportág jelenlegi és hajdani ikonjai, de Boris Johnson miniszterelnök is nemtetszését fejezte ki az ötlettel kapcsolatban. Arról nem is beszélve, hogy a világ, illetve az Európa labdarúgását irányító két szervezet, a FIFA és az UEFA azonnal szankciókat helyezett kilátásba a szakadárok megregulázása érdekében.

A Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson a közösségi médiában tudatta, hogy csapata „kollektív álláspontja” szerint nem akarják, hogy a szuperliga létrejöjjön. Az Arsenal nyílt levélben kért bocsánatot a szurkolóitól, és a Tottenham elnöke, Daniel Levy azt mondta, hogy a klub sajnálja a javaslat által okozott „aggodalmat és zaklatottságot”.

Jelzésértékű a Liverpool közleménye, amelyből kiderül, hogy az elemi felháborodás komoly hatással volt a klub mögött álló pénzügyi körökre, amelyek – nyilván saját jól felfogott érdekükben – nem akarták erőből lenyomni a szurkolók torkán a szuperligát. „A Liverpool FC megerősíti, hogy az Európai Szuperligában való részvételre irányuló tervünkről lemondtunk. Az elmúlt napokban a klub értékes tanácsokat kapott a kulcsfontosságú részvényeseitől, amiért szeretnénk köszönetet mondani” – szól a Liverpool rövid közleménye.

Az angolok visszalépését persze jobban megvilágítja az a tény, hogy az angol Labdarúgó-szövetség (FA) kijelentette, hogy amelyik csapat részt vesz a szuperligában, nem szerepelhet semmilyen más hazai versenysorozatban. Persze az sem az új liga malmára hajtotta a vizet, hogy a meghívó ellenére a Bayern München és a Paris Saint-Germain eleve nem repesett az örömtől az invitálás kézhezvételekor. A sok kihátráló példáját alighanem többen is követik majd, máris arról szólnak a hírek, hogy az olasz front is ingadozik, állítólag a Milan is venné a kalapját.

Nem adják fel

A bevezetőben használt feltételes mód jogosnak tűnik, hiszen a szuperliga elkötelezett hívei nem adják fel. „A jelenlegi körülmények között át kell gondolnunk azokat a lépéseket, amelyek a legmegfelelőbbek ahhoz, hogy átalakítsuk a tervezett sorozatot” – írta közleményben az ESL, amely jelezte: az angol klubok távozása ellenére határozottan kiáll azon célja mellett, hogy egy új európai versenysorozatot hozzon létre, mert a jelenlegi rendszer nem működik.
„A mi javaslatunknak az a célja, hogy lehetővé tegye a sportág fejlődését, miközben erőforrásokat és stabilitást generál a teljes futballpiramis számára, ideértve azoknak a pénzügyi nehézségeknek a leküzdését, amelyeket a labdarúgás közössége a világjárvány következtében tapasztalt.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére